Den bästa kaninburen 2024 – Test av olika kaninburar

Bästa kaninburen2024

En bra kaninbur är nödvändig för dig som har eller ska köpa en kanin. Med en för liten eller dålig bur kan hälsan hos din kanin ta skada. Därför är en bra kaninbur mycket viktigt för en välmående och frisk kanin.

Mot all förmodan så är det inte så enkelt att köpa en bra kaninbur på nätet. Eftersom det finns så många olika modeller i olika prisklasser kan det bli svårt att veta vilken kaninbur som faktiskt är bäst. För att göra saken ännu svårare så tenderar onlineaffärer förstås att undvika att nämna de negativa aspekterna med sina produkter vilket kan leda till att när du väl får hem kaninbur så är den kanske inte alls som du förväntat dig.

Något av tråkigaste som finns när man handlar på nätet är när man lägger pengar på någonting för att sedan inse att produkten är långt under ens förväntningar. Om man inte är så insatt kan det därför bli riktigt svårt att köpa den bästa kaninbur. Det är just därför som jag här på alltfördjur.se har skapat en tabell med de bästa kaninburarna som finns att tillgå. För att garantera att jag endast presenterar högkvalitativa produkter som lever upp till mina läsares förväntningar har jag gjort grundlig forskning om alla kaninburar som du hittar i tabellen.

Genom att noggrant läsa igenom otaliga mängder kundrecensioner hos fler än 20 olika onlineaffärer, svenska som utländska, har jag kunnat ta fram den bästa kaninburen inom varje ovanstående kategori. Att läsa oberoende kundrecensioner ger oftast den klaraste och mest övergripande bilden över hur bra en produkt faktiskt är, det är trots allt köpare som själva vet bäst om hur bra produkter faktiskt är i verkligheten.

Köpguide för bäst i test kaninbur 2024

Som jag nämnde ovan så är det trots allt inte så enkelt att köpa den bästa kaninburen på nätet. När du letar efter den bästa kaninburen finns det en del viktiga faktorer som är värda att se över. Förutom dessa viktiga faktorer bör du förstås även utgå från dina egna personliga preferenser och behov. Ifall du är ute efter den bästa kaninburen enligt min forskning bör du kolla i tabellen ovan, men om du fortfarande är bestämd att hitta en kaninbur efter just dina behov så har jag skapat en köpguide just för dig. Här är vilka funktioner och faktorer som du bör se över innan du väljer den bästa kaninburen för dig:

 • Storlek
 • Material
 • Färg
 • Dörr
 • Lock
 • Märke

Storlek

Nu, när det kommer till kaniner, är det inte ett fall av en storlek som passar alla. Kaniner finns i alla möjliga former och storlekar. De kan vara små saker, i vilket fall du kommer att vilja köpa dem en mindre kaninbur (en för stor kan överväldiga dem), eller så kanske du har en mycket stor kanin där du skulle behöva undersöka de mer expansiva buralternativen. Sedan finns det den vanligaste “mellanstorleken”. Här kommer du att leta efter en kaninbur som gör att kaninen har tillräckligt med utrymme att röra sig och är inte begränsande, men inte heller onödigt stor.

Material

Kom ihåg att det inte bara handlar om att ha en kaninbur med tillräckligt med utrymme för en kanin när den är helt utsträckt, utan de kommer att behöva utrymme för att gå runt, träna och leka medan de är i sin utomhuskaninbur. De kräver också plats för sin mat- och vattenskål. Det rekommenderas generellt att en bur bör vara fyra gånger så stor som kaninen.

Det finns olika typer av material som du kan få din bur i. Experter rekommenderar ofta en koja gjord med en timmerstomme som innehåller brädor emellan – detta för att förhindra att dina kaniner knaprar och gnager i virket. Dessutom har denna typ av hytt ofta en insida som kan fodras, vilket är mycket bra för isolerings ändamål.

Färg

Du kan ha en bur som är målad på utsidan eller har en finish av säker lack, dock ska insidan inte målas eller lackas, för att inte riskera att det är osäkert för din kanin.

Dörr

Du måste kunna ta dig till din kanin när du behöver göra det. Därför måste hyttdörrarna vara välgjorda, med gångjärnen och spärrarna av god kvalitet och passade väl.

Lock

När du funderar på att köpa en trädgårdskaninbur, överväg att köpa en bra kaninbur. Detta hjälper till att skydda din kanin från väderförhållanden, skyddar burmaterialet från regn och vind samt hjälper ditt husdjur att vara mysig och säker. Du kan köpa en med ett genomskinligt fönster så att du fortfarande kan se din kanin, och dessa överdrag bör också vara vattentäta.

Det kan vara en rolig och givande händelse att välja en kaninbur för ditt underbara husdjur. Se bara till att välja något som uppfyller alla de rätta specifikationerna så att din kanin kan vara glad och bekväm i sitt nya lilla hem. Här på har vi alla sorters kaninburar som är perfekta för alla sorters kaniner. Så om du funderar på att investera i en bra kaninbur,

Märke

När du köper en stor kaninbur vill du ha det bästa för ditt älskvärda husdjur. Vissa burar som är tillverkade för att vara tillräckligt stora för att ha det utrymme som kaninen behöver tenderar att vara svårhanterliga och fula till utseendet.

De är besvärliga att komma in i eftersom de tenderar att vara längre än kaninburar av vanlig storlek. Några har gjorts med material som kan vara farligt för små husdjur. Burar i vanlig storlek ger inte lika mycket benutrymme för kaniner.

Dessutom tenderar kaninbajs i normalstora burar att byggas upp i högar där du kan se det. I större kaninburar finns det en djupare botten i buren, och röran är utom synhåll, vilket är en bonus eftersom du kan använda den här typen av kaninbur såväl inomhus som utomhus.

Du kan få större burar som har tråd som omger höljet som är säkert för dina kaniner. Det är något du vill kolla in på vilken kaninbur du köper. Du vill inte få en produkt som har behandlats med en beläggning som kan göra din kanin sjuk av ångorna eller om han tuggar på den.

En bra sak med en stor kaninbur är att du enkelt kan sätta ihop den, och några av de bättre på marknaden kommer att ha en upphöjd yta eller hylla där ditt husdjur kan sitta och titta på sitt hem. Burar som är så här stora är byggda med enkel åtkomst till husdjuret och har vanligtvis mer än ett sätt för dig att nå husdjuret – antingen genom en sidoöppning eller en övre ingång.

Vissa, inte alla större burar byggda för kaniner kan kosta mycket mer än de mindre, inte lika välbyggda burarna, men du kan hitta många som är både prisvärda och hållbara. Du kanske ser några annonser på populära webbplatser som säljer begagnade burar till en kraftig rabatt, men du vill akta dig för begagnade hem när du letar efter bostad för ditt husdjur.

Anledningen till detta är att använda burar fortfarande kan bära bakterier eller bakterier från den tidigare kaninen, och du vill inte sätta din kanin i en bur där det första han gör är att bli sjuk.

Med en stor kaninbur har du möjlighet att låta kaninen vara ett inomhus- eller utomhushusdjur. Men tänk på att om du planerar att använda en koja utomhus, måste den ha ett skyddande skydd ovanpå den, så det skulle vara ett extra tillbehör du måste köpa innan du kan sätta ut kaninen.

Lista över de bästa kaninburarna 2024

 • Bäst i test:
 • Populärast:
 • Premiumval:
 • Billigast:

Hur man väljer en kaninbur

Kaniner blir snabbt mer och mer populära som ett val för ett husdjur; de är tysta, rena, lätttränade och glada inomhus eller utomhus.

Om du har utrymme att hysa en kanin utomhus är det viktigt att du förser ditt husdjur med en ordentlig kaninbur så att de kan vara bekväma och friska. Kaniner är känsliga varelser, och fel miljö kan resultera i en olycklig kanin – vilket kan innebära hälsoproblem på vägen.

Vi visar dig vad som är viktigt att tänka på när du väljer din kaninbur.

Tänk på storleken

När du tittar på kaninburar är en av de viktigaste faktorerna storleken. Du vill vara säker på att din kanin (eller kaniner!) kommer att kunna röra sig och hoppa fritt.

Om du har två eller flera kaniner, dubbla detta antal. Kom ihåg att detta är det absoluta minimum; leta helst efter den största kaninbur du har råd med. Kaniner som inte har tillräckligt med utrymme att röra sig kan bli uttråkade eller överviktiga och kan till och med bli sjuka.

Funktioner

Det finns massor av funktioner att tänka på när du väljer en kaninbur.

 • Väderskydd: Se till att din kaninbur skyddar din kanin från värme, kyla och fukt.
 • Ventilation: Hyggen måste tillåta frisk luft att komma in; om varm luft fångas i buren kan din kanin kvävas.
 • Golv: Utomhuskaninburar måste ha en kombination av massivt och meshgolv; nätet är så att kaninspillning kan falla igenom, och det solida golvet ser till att ditt husdjur inte utvecklar ömma hasor eller infektioner av att sitta på mesh hela dagen. Trä är en idealisk solid yta.
 • Nivåer: Kaniner kan bli rastlösa i en bur, och att ha olika nivåer ger dem variation.
 • Gömställen: Kaniner behöver, precis som människor, sin integritet då och då (särskilt om du har flera husdjur i samma bur). Leta efter en bur som har ett delat fack för varje husdjur så att din kanin kan känna sig trygg.

Varför det är viktigt att ha ett lock på sin kaninbur

Du måste ha några nödvändigheter när du äger kaniner, och en kaninbur är en av dessa nödvändigheter. Det är inte bara ett tillbehör för att gå över buret och få det att se bra ut.

Den är gjord för att ge ditt husdjur ett skydd mot den bitande vinden på vintern, tillsammans med de lägre temperaturerna. Med päls över hela sina små kroppar skulle man tro att de skulle vara väl rustade för att klara de kallare månaderna, men kaniner går under jorden och hittar skydd från väder och vind på det sättet. Förvarade i en kaninbur har de inte möjlighet att gräva, så det är upp till ägaren att ge en väg ut ur vinden.

Locket går över buret på alla fyra sidor som en isolator för att hålla kylan ute. Den fungerar också som ett paraply för att skydda kaninen från ösregnet. Det kommer inte bara att hålla ditt husdjur varmt och torrt, utan det gör också att sängkläderna och mattillförseln inte blir blöta också – detta är viktigt för att hålla ditt husdjur friskt eftersom fukt kan få svamp och bakterier att växa och sprida sig.

Ett kaninbursskydd bör vara ett som är lätt att ta bort. Du vill inte ha ett skydd som sitter på 24/7 eftersom kaninen inte får tillräckligt med frisk luft som flödar in i buren. Det betyder att en lukt kan byggas upp, vilket inte kommer att vara trevligt för dig eller ditt husdjur.

Du kan hitta många bärbara överdrag som glider direkt på och av stugan med minimal ansträngning. Du kommer att vilja täcka kaninburen när du hör rapporter om att dåligt väder är på väg. Om det blir för varmt ute vill du inte täcka buren eftersom du kan göra kaninen för hög.

Men en annan anledning till att du vill använda ett skydd är att hålla angripare utanför, särskilt efter att solen gått ner. Det beror inte bara på att det som angripare inte kan se att de inte kan komma till, utan de flesta rovdjur som gillar att svepa ner på kaniner kan inte ta sig förbi skyddet. Rovdjur som springer längs marken för att jaga kaniner kan inte heller lyfta skyddet för att komma till kaninen.

På kvällen, när du sätter en kaninbur över din kanins hem, får han en känsla av trygghet och känner sig skyddad. Om en kanin upptäcker en fiende och inte kan fly från den fienden, kan hans hjärtfrekvens öka till en farlig nivå, och han kan få en hjärtattack – det är härifrån termen “rädd för att dö” kommer ifrån när man talar om kaniner. Men under täcket kan han inte se fienden eller synas, vilket gör att han kan sova i fred.

Varför kaniner behöver mycket plats

Alla ansvarsfulla husdjursägare kommer att berätta för dig att din kanin behöver en kaninbur. Om du tar med dig ett kit när du köper din kanin kommer det att bestå av en liten bur och några förnödenheter som är avsedda för att du ska kunna ta hand om din kanin direkt. Men de bör bara betraktas som en tillfällig åtgärd.

En kanin behöver ha en regelbunden motionsrutin för att bibehålla god hälsa och de som lever ett stillasittande liv i bur faller i dålig hälsa. Kaniner som inte har den frihet de behöver för att hoppa och röra sig kan utveckla en apati mot att göra vad som helst, och på grund av deras försämrade mentala och fysiska hälsa lever de inte lika länge som kaniner som tas om hand på rätt sätt.

Precis som människor tenderar kaniner som ligger runt större delen av dagen och inte har utrymme att röra sig på att bli feta. Inte bara ett litet reservdäck, kaniner som inte har utrymme att röra sig kan bli ganska feta.

Du behöver bara titta på sidorna av kaninen för att se att han packar på kilona. När ett husdjur ligger runt hela dagen utan att göra något, kommer det naturligtvis att äta mer. Ibland av tristess – också som folk gör – och ibland för att maten finns där och ger den något att göra.

Utan fördelen med en kaninbur kan din kanin utveckla problem som hjärtsvikt, benskörhet, hudinfektioner och fotmissbildningar. Deras livskvalitet försämras avsevärt.

Nya kaninägare tycker ofta att de söta små trådburarna de ser kaniner i är lämpliga miljöer att hålla kaninerna i. De kanske till och med tror att kaniner är lätta att ta hand om och att djur med lågt underhåll är idealiska för en liten miljö, men kaniner behöver en högre vårdnivå än en enkel bur kan ge.

Kaniner som får daglig motion är gladare och inte lika benägna att vara aggressiva. Kaniner är av naturen inte aggressiva men kan utveckla egenskapen på grund av sin frustration över att behöva stanna så länge i så trånga utrymmen.

Förmågan att springa och hoppa hjälper inte bara att ge ditt husdjur ett bra humör och ett hälsosammare liv, utan möjligheten att vara ute och äta gräs kan också förbättra matsmältningen och hålla tarmen i rörelse regelbundet.

När du sätter upp löpturen, placera den inte på ett område på gården som har behandlats med några kemikalier, annars kan du få kaninen att bli sjuk. Dubbelkolla för att se till att alla spärrhakar är tillräckligt säkra när du har placerat ditt husdjur i det nya hemmet. En kaninbur ger ditt husdjur en säker miljö från väder och rovdjur där han kan njuta av sina dagar.

Hur billiga kaninburar kan skada din kanin

Billiga kaninburar sparar pengar, men bara i början av din investering. I slutändan kostar de dig mer eftersom du måste byta ut den – och din kanin. Din kanin kan vara sårbar för en mängd olika faktorer – från att inte ha tillräckligt med utrymme till att vara inspärrad i fel typ av miljö till att vara ett lätt mål för ett listigt rovdjur.

En bur för kaninen är inte bara ett hus för honom. Det är det som kommer att rädda hans liv när djuren högre upp i näringskedjan kommer på besök. Allt du behöver göra för att se hur många kaninburar som finns till salu är att göra en snabb sökning.

En webbläsare gav över en halv miljon sökresultat. Du kan slå vad om att många av dessa resultat innehåller hem som inte är lämpliga för något husdjur, än mindre en kanin. Som husdjursägare som vill se upp för ditt husdjurs säkerhet, vill du ge honom det bästa kvalitetshemmet du har råd med.

Vad menas med billiga kaninburar?

Varje bur som är avsedd att vara tillfälligt boende för en kaninunge anses vara underlägsen. Den var inte byggd för att hålla. Materialen är inte tillräckligt robusta för en fullvuxen kanin, och mängden utrymme är inte tillräckligt stor för en vuxen kanin heller.

Dessa typer av burar tar vanligtvis inte hänsyn till kaninens hälsobehov. Det är så kaniner hamnar med ömma hasor och andra smärtsamma områden på kroppen. Så den första ledtråden du får om en bur är billig kommer att vara om den är för liten för en fullvuxen kanin.

Tro inte att ett köp av en koja innebär att du måste betala massor av pengar för att få en som passar din kanin och håller honom säker. Många säkra val är rimligt prissatta.

Slå upp lite bakgrundsinformation om bostaden du funderar på att skaffa. Kolla in tillverkaren av kaninbur. Har de en pengarna-tillbaka-garanti? Kommer de att stå bakom sin produkt och erbjuda några säkerhetsuppdateringar eller ändringar om det behövs? Är andra köpare nöjda med produkten?

Billiga kaninburar kan maskera sig som en anständig bur genom att ha många pråliga bitar, men låt dig inte luras. Leta efter kvalitetsträ, hantverk och delar som utgör buren. Se också om buren har ett område för att sova för kaninen och ett för en kattlåda.

En anständig kaninbur kommer att erbjuda dessa utrymmen åtskilda från varandra. För att göra det enklare att köpa ett hem till din kanin, ha en lista över de funktioner du vill ha i en bur och funktioner som din husdjurskanin behöver innan du går och handlar.

Är det värt att bygga en egen kaninbur?

Alla gillar inte att bygga sin kaninbur – de måste köpa den. Att välja en kaninbur för husdjuret du har nu eller tänker skaffa i framtiden bör baseras på flera steg. De flesta experter säger att man ska välja ett hem för kaninen som ger honom tillräckligt med utrymme att hoppa runt utan att känna sig instängd. Det skulle innebära att välja ett hus för husdjuret mellan tre och fyra gånger så stor som vuxen kanin.

Det bästa alternativet för alla kaninägare är att köpa den största och bästa burken som finns. Små burar som är knappt lika stora som kaninen tillåter inte husdjuret tillräckligt med utrymme att röra sig eller få tillräckligt med motion. Om du är orolig för att ditt husdjur ska få den motion han behöver, tänk då på att skaffa en kaninbur som också kan springa med sig.

Du kommer att vilja ha en plats för honom som är tillräcklig för att möta hans behov oavsett hur varmt eller svalt området är där kaninen kommer att bo. När du funderar på att skaffa en koja bör du överväga husdjurets livslängd.

De flesta kaniner har lång livslängd med en genomsnittlig livslängd på tio år, även om vissa har varit kända för att leva så länge som femton år eller mer. Du kommer att vilja skaffa en kaninbur som är solid byggd och kan stå emot tidens påfrestningar, särskilt om du planerar att använda hytten utomhus.

Eftersom kaniner gnager, vill du se till att den typ av kaninbur du köper inte innehåller farliga material för kaninen att få i sig. Vissa träslag är giftiga för kaniner, liksom vissa typer av tätningsmedel som träet är belagt med.

Eftersom kaniner kan tendera att vara stökiga varelser, vill du ha en bur som inte gör dig rädd för att städa upp efter husdjuret. De flesta burar har utdragbara bottnar eller ströbrickor som kan tas bort och enkelt rengöras och desinficeras. Tänk också på att kaniner tenderar att sparka ut sin spillning ur buren om den inte hålls tillräckligt ren för att passa dem.

Om kaninhemmet ställs utanför, se till att det ger tillräckligt med skydd mot väder och vind. Huttor som har tråd på botten kan skada kaninernas fötter, så om du råkar välja en med trådgolv måste du täcka den för att skydda husdjuret. Eftersom de flesta rovdjur är nattaktiva, om din kanin lämnas utanför efter mörkrets inbrott, kan han vara ett mål, så du vill se till att han är skyddad från andra djur.

När du försöker bestämma vilken kaninbur som är den rätta, fundera över hur många kaniner du tänker hysa i buren. Om du planerar att hålla ihop en hane och en hona, eftersom de är snabba och tåliga uppfödare, kan du få fler kaniner än du vill.

Hur en kaninbur inomhus skiljer sig från en kaninbur utomhus

Diskussionen mellan en kaninbur inomhus och en kaninbur utomhus diskuteras ofta bland kaninägare. Du måste bestämma för- och nackdelar med varje typ av kaninbur innan du fattar ett beslut. Men till att börja med kan du lära dig om skillnaderna mellan de två, så att du kan göra ett välgrundat val.

Vissa husdjursentusiaster tycker att det är fel att ha någon inhägnad för kaniner och att djuren bör tillåtas ströva fritt från rum till rum. Detta är inte bara farligt för både dig och kaninen, det är inte heller hur de lever i sin naturliga livsmiljö.

Genom att springa fritt över hela huset kan kaniner tugga på elsladdar och orsaka brand – inte för att de är busiga utan för att tugga på saker är precis vad de gör. De kan hoppa upp saker de inte borde vara på, ramla och bli skadade.

De kan också äta saker de inte borde äta och bli väldigt sjuka. Genom att springa fritt hela tiden finns det en god chans att du antingen kan snubbla över kaninen och skada dig själv eller trampa på honom och skada kaninen.

Kaninen behöver en bur så att han kan ha en sovplats där han känner sig trygg. I naturen gräver kaniner ut ett hål i marken där de kan bli fria från sina fiender. De behöver en plats där de kan gräva ner sig i höet eller andra strö, oavsett var buren ligger.

En inomhuskaninbur är ofta mindre och mer portabel än en kaninbur utomhus. Du kommer att ha möjlighet att ändra det från ett rum till ett annat om du behöver flytta kaninen. De är inte avsedda att hålla kaninen instängd i timmar i följd. De är främst till för att kaninen ska ha ett säkert gömställe och ett område där han kan avlasta sig själv.

Många kaninburar som är byggda för att ställas upp utanför hemmet är inte lika bärbara. De tenderar att vara tyngre och ta mycket mer ansträngning för att flytta dem. De flesta av dem är antingen byggda med eller kommer med träben fästa för att hålla buren från marken och därmed utom räckhåll för rovdjur. Kaninburar som går utanför görs mer omfattande och högre, och vissa kommer med en springa kopplad, eller så kan du få en separat.

Vissa kaninägare löste debatten om kaninburen inomhus jämfört med debatten om kaninburen utomhus för att få en av varje. De har en liten kaninbur inne i hemmet när de vill ha kaninen inne och har en större ute så att kaninen kan sola sig i det varma solskenet och träna.

Varför man behöver en stor bur till sin kanin

Att vara händig med träbearbetning innebär att du kan välja dina kaninhyttplaner om du är en kaninägare. Ett utmärkt projekt för ägare och en lycklig tillflyktsort för kaniner är det specialbyggda kaninhemmet.

Du kommer att kunna skämma bort ditt husdjur och ge honom ett hem som passar en lurvig liten kung. Att bygga ett kaninhem bör inte ta mer än en helg av din tid och ännu mindre än så om du någonsin har gjort en liknande typ av konstruktion.

Även om du inte är bra på att göra saker, kan du hitta enkla nybörjarböcker som leder dig genom projektet steg för steg med lättförståeliga instruktioner. För att få en uppfattning om vilken typ av kaninbur du vill bygga kan du ta en tur till den lokala djuraffären eller surfa runt på nätet för att se vilken typ av kaninhem som redan finns tillgängliga. Du kan sedan köpa en bok som erbjuder samma stil, eller så kan du gå med en plan plus några ändringar för att passa dina specifika behov.

Inte alla planer för kaninbur är utarbetade konstverk. Vissa är inte attraktiva och verkar utformade för att göra dig frustrerad när hemmet visar sig se ut som en vanlig fyrkantig låda.

Du bör kunna förhandsgranska en del av innehållet i vilken plankan du än hittar innan du köper den. Om du är en nybyggare, kanske du vill ta hjälp av andra små husdjursägares råd för att se om det finns något de skulle göra annorlunda med sina kaninburar. Eller om det finns idéer till förbättringar av planerna.

Huvudsyftet med en kaninbur är att ge kaninen en plats att äta, sova och ha en plats där han kan gå på toaletten. Oavsett vad planerna säger om vilken typ av golv du ska lägga ner vill du vara säker på att du använder ett material som enkelt kan tvättas och desinficeras.

Om du nu med säkerhet vet att kaninen kommer att ha gott om möjligheter att ströva fritt från kaninburen, och han kommer att ha gott om tid utomhus, behöver du inte bygga den mest gigantiska kojan som finns. Du kan nöja dig med en mindre, men bygg den inte utifrån en kaninunges storlek. Bygg den med en vuxen kanin i åtanke.

När du vet vilken typ av kaninbur planer du kommer att använda, fortsätt och gör en lista över de saker du måste köpa innan du går ut till butiken. Glöm inte att skaffa sängkläder till kaninen och en kattlåda gjord speciellt för kaniner.

Du behöver också andra tillbehör som en matskål och vattenflaska till honom. Om du planerar att använda trä och ställa husets kaninbur på trägolv, tänk på att skaffa en matta att lägga under buren så att den inte repar golven.

Varför det är bättre med dyrare kaninburar

Vad är grejen med en premium kaninbur jämfört med vad burar brukade vara från hundratals år sedan? När du köper en premium kaninbur får du en bonus som gör skillnad för kaninen och för dig också. Din kanin kommer att kunna ha ett bra ställe att äta och sova samtidigt som du får sinnesfrid i att veta att du har tillhandahållit det allra bästa hemmet för ditt husdjur.

En premium kaninbur ger säkerhet och komfort med estetiskt tilltalande

Vissa kaninburar övertygar om säkerhet men är inte alls så säkra. De är dåligt konstruerade, och vid det första testet av dåligt väder eller någon som trycker på dem kollapsar de. Eller så förvarar de inte kaninen säkert inne i buren, och du kommer hem till ett spår av spillning och tuggade ben på möblerna.

Ändå hävdar andra kaninburar att de är säkra och brukar stå emot det påståendet. Men när de kommer och du sätter ihop dem är de så ont i ögonen att du känner att du måste hålla den täckt för det är så hemskt! Du kanske har sett några av dem, och de var så fula att du undrade vad designern tänkte på.

Det finns en lösning. Du behöver inte byta utseende för säkerheten. En premiumkaninbur kan vara både säker och tilltalande – du behöver inte nöja dig med det ena framför det andra. De goda nyheterna om denna kaninbur är att du kan använda den utomhus eftersom den är robust och erbjuder skydd mot yttre element och angripare, men den är tillräckligt vacker för att användas inuti också. Du skulle inte skämmas över att dina vänner eller familj ser den sitta i ditt hem.

Vissa riktigt söta burar liknar soffbord. De är gjorda av timmer av högsta kvalitet, och om inte dörren släpper in och ut kaninen är det svårt att känna igen som en kaninbur. Sedan ser vissa ut som dekorativa små lador som kan hålla din kanin glad så länge han lever.

Du kan nöja dig med en kaninbur som inte uppfyller de bestående kraven du vill att den ska uppfylla. Du kan nöja dig med att en kaninbur som inte kommer att mötas är särskilt attraktiv heller. Eller så kan du låta båda behoven mötas i en bur. En premium kaninbur gör jobbet den är designad för att göra men ser bra ut när den gör det.

Viktigt att veta om kaniner

Kaniner är gosiga, roliga och fascinerande djur. Detta gör det väldigt roligt att äga en kanin. Men det ligger mer i det än det. Kaniner behöver vård och omsorg dagligen för att säkerställa att de är friska och glada. Här är bara några saker du bör tänka på innan du köper en kanin.

Att äga en kanin kan vara ett stort nöje men också ett stort ansvar. Det är viktigt att notera följande punkter innan du köper en kanin för att se till att både du och din kanin trivs tillsammans.

Kaniner behöver matas!

Din kanin behöver matas två gånger varje dag. Även om deras mat kan vara relativt billig, bör du tänka på detta.

Kaniner behöver en bra kaninbur

Du måste tänka på buret innan du köper en kanin. Din kaninbur måste vara säker och av god kvalitet. Det ska vara rätt storlek. Dessa är inte billiga! Testa att läsa vår guide om hur du väljer en kaninbur. Kaninburar måste rengöras regelbundet.

Kaninträning

Precis som vi behöver kaniner motion för att hålla sig friska. Du bör ge din kanin motion varje dag i deras säkra (och helst gräsbevuxna) område.

Vilken ras ska jag välja?

Att välja rätt kaninras är viktigt när du köper en kanin. Uppenbarligen varierar de i storlek och vikt. Har du barn kan en mindre ras vara mer lämplig.

Kaniner behöver vård

Kaniner behöver vård varje dag. Detta bör du tänka på när du köper en kanin. Om du åker iväg på semester kommer en vän eller granne att behöva göra detta åt dig. Om din kanin mår dåligt, kommer en resa till veterinären att vara nödvändig – detta innebär tid och kostnader.

Att äga en kanin kan vara en riktig fröjd. Innan du köper en kanin ska du dock tänka på dess behov av kärlek, omsorg, träning och uppmärksamhet. Du bör också tänka på kostnaderna – att köpa en kaninbur, köpa mat och betala för veterinäravgifter om det behövs.

Läs också >>> Bästa akvariet

Vilka funktioner man kan hitta på en bra kaninbur

Det är härligt att ha husdjurskaniner. Och du kommer att vilja göra vad du kan för att se till att de trivs så bra som möjligt i ditt hushåll som en del av familjen. I buren kommer kaninen att spendera mycket tid så du måste välja en som passar din kanin bra. Så utan vidare, låt oss titta på några tips för att välja den perfekta kaninburen

Kaniner ses som de mest behagliga djuren och kan hållas som husdjur eller till och med för professionella ändamål. Om du planerar att köpa eller adoptera denna varelse, skulle du behöva yttersta vägledning om det. De förtjänar en bra och bekväm vidd för att leva med alla krav. Många kaninarter skiljer sig åt i färger, former och storlekar, men alla kräver stor kärlek, övervakning och vaksamhet. Det är mycket viktigt att förse din kanin med en bekväm kaninbur.

Var ska kaniner bo?

Kaninens boplats är väldigt kardinal. Tänk på omgivningen innan du tar hem den. Kaniner behöver en stor kaninbur för att leva. Om de inte har tillräckligt med utrymme kommer de att bli dåliga att hantera, aggressiva och överviktiga och kan till och med bli sjuka.

Oavsett om det är ett kaninhus inomhus eller utomhus, skapar vi förstklassig kaninbur i trä för dig utifrån säkerhet, komfort och utrymme

Ett privat och rogivande fack krävs för genuin och trevlig utveckling. Lådor tillverkas vanligtvis av trä eller med olika material som härdat stål eller PVC. Som indikeras av antalet kaniner du hänger med, acceptera storleken oavsett om det borde vara en “stor harepenna” eller en “6 små kaniner”

Storlek

Minst en kvadratmeter per kanin. Dubbla antalet om du har två eller flera kaniner. Taket bör sättas högt så att kaninerna kan stå ordentligt på bakbenen. Du kan göra dina burar så attraktiva som du vill, de kommer också att förstärka skönheten i din trädgård.

Luftig och välventilerad

Kåpan måste tillåta ny ventilation. Skåpet ska vara skyddat från värme, kyla och fukt. Om varm luft kommer in kommer det att skada kaninens hälsa och kommer att kväva området. Håll belysningen på en lågintensiv nivå om möjligt.

Temperatur

29 till 30 grader Celsius är det bästa temperaturintervallet för kaninungar och 15 till 20 grader Celsius är perfekt för vuxna kaniner. Se till att de optimala temperaturområdena upprätthålls inuti buret.

Fuktighetsgrad

Huvudtidsinställning 50 till 80 % av luftfuktigheten inuti buret skulle vara optimalt för dina små kaniner.

Fackindelning

Om du har flera husdjur, se till att du har delade fack för varje husdjur så att din kanin kan känna sig trygg.

Burtillbehör

Tillbehör till kaninburar är alldeles för viktiga för att hållas i en kaninbur. Den måste ha en droppad vattenflaska (flaskor av keramik eller rostfritt stål är bäst). Matskålar behövs också.

Bitleksaker är dessutom en anständig hotspot för din kanins tänder utvecklas hela tiden så det är smart att ge bitleksaker som hjälper till att stoppa överflöd. Liksom människor behöver kaniner också gömställen och privata platser. Dessa utrymmen kan också fungera som att underhålla dem med bra pjäser.

Golv för kaninbur

Tre sorters golv för kaniner och ger dig en slutsats om vilken typ av markyta som är bäst för din kaninbur. Beta för att upptäcka mer!

Du måste se till att det är en giftfri beläggning eftersom kaniner vanligtvis tuggar. Om du har en trädgård, kan du använda dro gödselmedel bra gödsel som anses vara en av de bästa källorna till näringsämnen.

För användbarheten för att städa runt kattlådan kan vinylgolv inte överträffas. Som ett blygsamt val för att täcka stora områden, är det vårt föreslagna golvmaterial för att arrangera under kaningränserna och särskilt runt deras toaletthörn. Städa och torka upp det när det är rörigt. När du skär och arrangerar vinylgolv, se till att lämna en extra läpp utanför harens hölje. Detta hjälper till att begränsa antalet hörn och kanter som är öppna för enkel bitning. Förutsatt att din hare är särskilt fäst vid att bita, var uppmärksam på att se till att de inte får äta något tillverkat material!

Lägg gräsbeläggning här och där, oavsett antalet leksaker och bettval du ger din hare. Det är helt enkelt opraktiskt att hålla dem tillbaka från att knastra iväg på markytan. Om ditt hår är en tung tuggare, kan till och med normala fibergolv och mattor börja äventyra deras välbefinnande med risken för GI-balans. Försök att få dina gräs- och halmmattor långt från kattlådans hörn i din kanins vrå. När de blir blöta, finns det en anständig möjlighet till form, särskilt om du antar att din kanin kissar på dem. Då är det bättre att slänga mattan.

Kaniner behöver sällskap med andra kaniner

Kaniner är den vänligaste varelsen och kan inte stanna ensamma. De behöver sällskap av minst en annan kanin som de är kompatibla med. Dessa sällskapliga varelser behöver sitt sällskap om de bor med sina partners eller i en grupp av sitt slag.

Ett dygdigt förhållningssätt bör vidtas för att välja sitt företag. Om kaniner inte kommer överens med varandra kan det orsaka sjukdomar, aggression och andra typer av spänningar mellan de två. De är mer benägna att vara mindre stressade och njuta av att bli hanterade försiktigt och säkert.

Behoven hos din kanin

Att ge rätt mängd portioner fulla av näringsämnen och vitaminer är inte bara viktigt för människor utan detsamma är viktigt för våra kära husdjur också.

 • Gräs och hö
 • Färska gröna bladgrönsaker (broccoli, selleri, betor/morot, spenatblad, mörkbladiga salladssorter)
 • Färskt rent vatten bör hämtas med lämpliga intervaller
 • Spannmål, spannmål, nötter, frön, majs, bönor bör undvikas.
 • Mata inte din kanin med grässticklingar eller överblivet gräs eftersom det kan innehålla ogräs och oönskade växter som de kanske inte gillar.
 • Trimma din kanin

Det är mycket obligatoriskt att ta hand om ditt husdjur internt och externt

 • Om din kanin har lång päls bör du kamma den dagligen för att upprätthålla hygienen hos ditt husdjur.
 • Bada dem inte regelbundet eftersom kaniner inte gillar vatten mycket
 • Klipp naglarna regelbundet för att undvika ohygieniska situationer.
 • När du har köpt din kanin rekommenderar vi att du ordnar regelbundna hälsokontroller på kliniken.

Hur väljer man rätt kaninbur?

Din kanin kommer att tillbringa mycket tid i sin kaninbur så den måste vara bekväm och rymlig. Att välja rätt kaninbur hjälper till att säkerställa att din husdjurskanin är glad och frisk. Här är vår guide för att välja en kaninbur.

Vilken storlek ska en kaninbur ha?

Din kanin eller dina kaniner ska ha gott om plats i sin bur. En bur för en eller två medelstora eller små kaniner bör inte vara mindre än 180 cm bred x 60 cm hög och 60 cm djup.

Större kaniner kommer att behöva en större bur. En eller två stora kaniner kommer att behöva en större bur ca 180 cm bred och 90 cm hög och 90 cm djup.

Alla fack i en kaninbur ska ge dem gott om plats att sitta eller sova bekvämt, med extra utrymme för hö eller andra sängkläder.

Du bör också tänka på höjden när du väljer en kaninbur. Din kaninbur bör helst höjas på benen till ungefär höjden av ett normalt bord. Detta kommer att göra det lättare att komma åt stugan och minska sannolikheten för stigande fukt.

Vad ska den vara gjord av?

Vi rekommenderar att du väljer en kaninbur som är gjord av en timmerstomme med bräda emellan. För att stoppa dina kaniner att knapra och gnaga i timret kan inredningen fodras vilket också är bra för isolering. Hylsans utsida bör skyddas med färg eller säker lack. Insidan ska inte målas om det är osäkert för kaninerna.

Enkel åtkomst är viktigt

Enkel åtkomst till insidan av kaninburen är viktigt. Du bör alltid välja en kaninbur med dörrar till både “dag”-facket och “sovfacket”. Dubbelkolla alltid att gångjärnen och/eller hakarna är av god kvalitet och sitter bra!

Flervånings kaninburar

Att välja en kaninbur med mer än en nivå kan vara en bra idé eftersom de ger mer utrymme. Detta är särskilt praktiskt om du håller mer än en kanin i samma bur. Många kaninburar i flera nivåer kommer att ha en ramp som gör att dina små kaniner kan floppa upp och ner på egen hand.

Dessa ramper kan också användas framför hyttdörren för att låta dem promenera ner i sin egen inhägnad när de vill.

Att välja rätt kaninbur är viktigt för din kanins hälsa, lycka och välbefinnande. Genom att följa våra enkla tips bör du få en fantastisk kaninbur!

Vissa djurägare frestas att köpa billiga kaninburar, men se upp. De kanske inte har rätt storlek eller kvalitet. Om du vill spara pengar men inte välja en dålig kaninbur, läs vår guide till att köpa billiga kaninburar.

Vanliga frågor om kaninburar

Varför är det viktigt med en bra kaninbur?

Kaniner kan hållas som husdjur eller födas upp professionellt. I båda fallen förtjänar dessa mjuka och pälsiga varelser en trevlig plats att bo på. Men glöm inte deras rykte som produktiva uppfödare! Med andra ord, om du inte vill ha en blomstrande kaninfarm på dina händer måste du kastrera alla hanar som hålls i blandade kaninburar.

Beroende på storleken på ditt utrymme och dina planer, kan kaninburar sträcka sig från små stugliknande strukturer kompletta med en löpning, ramp, ett par våningar och andra extrafunktioner som syftar till att hålla dina kaniner glada ner till mer grundläggande, funktionella kaninbur eller till och med flera mindre ston få ut det mesta av ditt utrymme. Kaninburar kan ha allt vid att hem kaniner och andra små djur (chinchillor, marsvin, etcetera) och finns i en rad olika layouter, dimensioner och material. Dessa tre punkter kommer att avgöra hur mycket underhåll din kaninbur behöver, hur mycket utrymme den tar upp, dina djurs välbefinnande och strukturens övergripande utseende.

De måste röra sig

Oavsett om du har en dvärgkanin eller ett par större kaniner (av samma kön eller en kastrerad hane och hona) är en kaninbur med löprunda det bästa alternativet för ditt husdjurs välbefinnande.

Som en liten stuga för kaniner, är dessa kaninburar vanligtvis gjorda av behandlat trä eller en blandning av olika material som PVC eller rostfritt stål. De är utrustade med ett näthus, ett filttak, ett slutet område på översta våningen och ett utbud av tillbehör som en vattenflaska och en ströbricka.

Taket bör vara tillräckligt högt för att låta dina kaniner stå på bakbenen. Dessa kaninbur är attraktiva och ser inte malplacerade ut bredvid din trädgårds

Idealiska för chinchillor och andra små djur, dessa burar är lätta att underhålla och är det bästa alternativet för dina husdjurs komfort.

Hur många kaninburar behöver jag?

Om du planerar att föda upp kaniner, beror antalet burar du köper på hur många kaniner du planerar att hålla. Generellt sett behöver du en kaninbur för:

 • hanar;
 • honor;
 • ammande eller gravida honor;
 • blandning av kaniner;
 • avvanda kaninungar;
 • någonstans att hålla dina kaniner medan du städar deras burar;
 • en bur för nyanlända och någonstans att sätta eventuella sjuka kaniner i karantän.

Hur gör jag med en kaninbur som måste vara utomhus?

Om du placerar din kaninbur utomhus, observera följande:

 • dessa kaninburar tjänar som ett skydd för dina kaniner;
 • grundläggande modeller består av bara en nivå;
 • tvåskiktsmodeller är idealiska för flera kaniner;
 • den nedre nivån måste fortfarande placeras 25 till 30 cm från marken;
 • Det är en bra idé att sätta upp en barriär mellan kaninburar.
Kaninburar inomhus

Observera följande om du ställer upp stugan inomhus:

 • Kaninburarna bör placeras i ett särskilt utrymme, såsom ett skjul;
 • buren måste vara isolerad;
 • en temperatur på runt 15 till 20°C är bra för vuxna kaniner;
 • en temperatur på 29 till 30°C krävs för unga kaniner som föds utan hår;
 • en luftfuktighet på 50 till 80 % är optimal;
 • dörren till strukturen bör skyddas från rådande vindar;
 • välj lågintensitetsbelysning om möjligt;
 • Det är nödvändigt med god ventilation för att hålla luften inne i stugan frisk.
 • Kaninburs storlek och tillbehör

Det finns några riktlinjer att följa när du bestämmer dig för storleken på en kaninbur:

 • en bur som mäter minst 75 x 75 x 55 cm passar en medelstor kanin;
 • en bur som mäter minst 75 x 75 x 55 cm kommer att krävas för större kaniner;
 • en bredare bur bör väljas för att hysa flera kaniner (3 eller 4), eftersom djupare modeller är svårare att rengöra;

burar är vanligtvis gjorda av trä. Trä kan kombineras med rostfria delar för enklare rengöring. Din kaninbur måste vara utrustad med några viktiga tillbehör:

 • en matskål av plast eller rostfritt stål som kan monteras direkt på dörren;
 • ett ställ som ska fästas i dörren för att förhindra att höet blir smutsigt;
 • en vattenflaska placerad högt upp;
 • en ströbricka fylld med halm eller ett plastgaller som ska vara minst 20 cm djupt;
 • bedövningslåda (30 x 30 x 45 cm) fylld med halm för alla ammande honor.

Sammanfattningsvis beror ditt val av bur på antalet kaniner du håller och deras storlek. Oavsett vilken typ av kaninbur du går för måste den rengöras regelbundet för att undvika bakterietillväxt och för att hålla dina djur friska.

Är en kaninbur i trä bättre än en klassisk kaninbur?

Du är på väg att skaffa en kanin och undrar om en kaninbur i trä är ett bättre köp än en kaninbur. Låt oss göra några jämförelser och du kan se vad var och en kommer att göra för din kanin.

Du kan hitta flera stilar i båda typerna av hem för kaninen. Du kommer att se att de sträcker sig från mycket enkla till nästan kaningårdar. När ordet bur används i samband med kaniner, finns det en tendens att föreställa sig en liten trådbur med en kanin som är trång inuti den. Men du kan köpa spretiga tvåvånings pennor som till och med har en löstagbar låda tillgänglig som separat tillbehör.

Burar är gjorda av liten tråd, och även om de är lätta att rengöra, har de flesta av dem inte en botten på sig som är bäst för kaninen. Men några av dem har golv. Du kan hitta några tvåvåningsburar som har fast golv på den övre halvan av dem.

Det finns enkla burar som kommer med hård botten och är gjorda av metall. Oavsett om du skaffar en trådbottnad bur eller en metallbottnad bur, måste du fortfarande täcka den för att skydda din kanins fötter och ge honom något bekvämt att ligga på.

På plussidan är burarna lätta att rengöra, och botten kan separeras från resten av buren. De är lätta att ta ner, fälla ihop och transportera om du behöver resa med ditt husdjur eller om du ska flytta.

En kaninbur i trä kan erbjuda samma skydd som en kaninbur. Du kan ha två våningar med gott om plats, enkel åtkomst till kaninen och lätt att rengöra med utdragbara brickor under buren.

De är inte lika lätta att ta isär om du planerar att ta dem någon annanstans. Men de erbjuder utmärkt vård för kaninen. Du kan hitta lyxiga trämodeller som ser ut som små hem, kompletta med en kaningång och upphöjda sovplatser över en stor löprunda.

Både en bur och en bur kan placeras för att öppna ut i en löprunda där din kanin kan få plats utanför. Förstå att varje bur eller bur kan vara för liten om du håller flera kaniner i båda.

Förutom det kan en kaninbur eller en bur erbjuda tillräckligt med utrymme att sova och äta i. Det brukade vara så att burar var det mest oattraktiva sättet att hysa en kanin, men med alla modeller och stilar nu är det inte sant.

Så när du tar reda på om en kaninbur i trä eller en kaninbur är det bästa valet för ditt husdjur, kommer du att upptäcka att det kommer att finnas saker du kommer att uppskatta med någon av dem. Om du planerar att behålla din kanin under hela tiden, kanske du vill fundera på att skaffa en bur för insidan av ditt hus och en bur för utsidan.

Hur mycket utrymme behöver en kanin ha?

En kaninbur bör vara tillräckligt rymlig för att tillgodose hans territoriella behov om han är hane och hans fysiska behov av att röra sig fritt. Om ditt husdjur är hona och du har för avsikt att hon ska ha små kaniner i framtiden, så borde kaninburens storlek också kunna hantera de extra kaninerna.

Åtminstone 90 cm för en kanin bör vara minimum. Allt med mindre utrymme än så är alldeles för litet för att ge ditt husdjur ett bekvämt hem. De mest eländiga kaninerna du någonsin kommer att se är de som är packade i burar som är för små för dem.

Även om burar kan vara gjorda av endast tråd eller andra material, kan du hitta bra kvalitet, snygga burar gjorda av en blandning av tråd och trä. Dessa stilburar ger en häckningsyta som ger kaninen en känsla av komfort och säkerhet. Dessutom ger de utrymme för kaninen att resa sig på bakbenen – en åtgärd som kaniner gillar att göra för att utforska sitt utrymme och lukta på luften.

Kaninbur bör ha två områden – ett område för husdjuret att sova i och det andra för honom att röra sig i. Det bör finnas utrymme för kaninen att ha en del borta från där han äter och sover för att eliminera avfall.

Sällskapsdjur kaniner gillar inte att lulla runt på sitt avfall lika mycket som en människa skulle njuta av det. Kaninburar med löstagbara ströbrickor är mer sanitära för kaninen och gör att den dagliga städningen går mycket snabbare.

För att ha rätt typ av utrymme för ditt husdjur att sträcka sig och ströva i, bör buret vara inte mindre än tre gånger så stort som den fullvuxna kaninen. Mät inte med en kaninunge, för uppenbarligen kommer han inte att hålla sig i den storleken.

Kaniner har kraftfulla bakben som är designade för att ge dem fart. Utan rummet han behöver för att röra sig, kommer musklerna i benen att bli svaga och oförmögna att ge honom de färdigheter han behöver för att överleva utanför om han av misstag skulle komma loss från sitt hem. Kom ihåg att en slö kanin inte betyder att han är en lat kanin. Det betyder att han inte får tillräckligt med motion eftersom han inte har det utrymme han behöver.

Du kanske ser en specialbyggd kaninbur som står väldigt högt. Medan kaniner gillar att hoppa och resa sig ibland på bakbenen, bör det mesta av utrymmet i buren vara horisontellt och inte vertikalt.

Ska kaniner hållas inomhus?

Att hålla din kanin inne är ett val baserat på personliga preferenser. Det finns dock några anledningar till att ägare förespråkar för att hålla sin kanin inomhus. Först och främst av utrymmesskäl. Om du har en liten bakgård eller inte har en trädgård alls, kan insidan vara det enda stället att hysa din kanin på. Att hålla din kanin inne i huset är också det säkrare valet. Kaniner är mycket mer mottagliga för att bli uppätna av andra djur, som rävar, på natten om de är ute.

Vissa ägare väljer att hålla sin kanin inne för att det är varmare. Om du bor i ett väldigt kallt klimat kanske din kanin inte är tillräckligt varm ute. Lyckligtvis har kaniner en tjock päls, men de kanske är bekvämare inuti! Detta är något du kan diskutera med din veterinär.

Andra ägare gillar att hålla sin kanin inne eftersom de är närmare dem! Många kaniner hålls som huskaniner och tillbringar ingen tid utomhus. De får fria händer i huset och tränas i att använda en kattlåda. Även om detta är fallet för din kanin, kommer de fortfarande att dra nytta av en bur som de kan kalla sin egen.

Naturligtvis finns det anledningar till att ägare föredrar att hålla sina kaniner ute också. Kaniner behöver mycket utrymme och en stor bur kan ta för mycket plats inuti. Dessa burar kan också vara illaluktande, vilket alltid är oönskat!

Om du håller vår kanin inomhus eller utomhus är upp till dig. Ta en titt på några av faktorerna du bör tänka på i en kaninbur inomhus nedan.

Går det att köpa en kaninbur online?

Du kan få en kaninbur till salu på massor av sajter online, men har du kollat ​​upp kostnaden för att få den skickad till ditt hus? Snacka om dyrt! En del av fraktkostnaderna är nästan lika mycket som priset på kaninbur. Med ekonomin på gång som den har varit på sistone, vem vill (eller behöver) lämna över pengar bara för frakt och hantering?

Det finns företag på nätet som uppskattar din verksamhet så mycket att om din beställning når ett visst utgiftsbelopp, kommer de att äta upp kostnaden för att skicka produkten till dig. Nu är det vad man kan kalla smart affärssinne.

De vill ha ditt företag tillräckligt mycket för att få produkten till dig! Vissa saker du kan beställa online tänker du inte riktigt på frakten eftersom varan är liten och det bara kostar några få kr högst, och vem har inte en tjuga över att lämna över för en efterlysning?

Men ta en kaninbur till salu på nätet, och det är en annan historia. Först och främst kan kojans material göra dem lite tyngre än den vanliga sidan. Det är inte ett problem om du råkar bo precis bredvid platsen som säljer kaninburen.

Du kan bara dra in din bil eller lastbil och hämta den. Det är ett problem när du beställer en online och sedan går till kassan, och frakten är så dyr att du inte vill köpa varan. Men du behöver det, så att du känner att du är över en tunna.

Kanske har du alltid gjort affärer med samma trädgårds- eller djuraffär online, och du känner dem, och de känner dig. Men de kommer fortfarande att debitera dig för att få deras produkt. Ibland finns det ingen lojalitet eller rabatter när det gäller att göra vinst till varje kostnad.

Om så är fallet, glöm lojalitet till företaget som inte ser upp till dig, du måste shoppa lite. Du kan gå till ett företag online som kommer att betala för att skicka produkten till dig och till och med betala för frakten tillbaka till dem om du inte gillar varan!

Nu kan du hitta några företag som har en kaninbur till salu, och de kommer att erbjuda dig gratis frakt upp till ett visst belopp. Till exempel ser du en kaninbur som du vill köpa. Kaninbur kostar cirka 1400kr. Du ser att de erbjuder fri frakt.

Men när du läser det finstilta ser du att det står “upp till x mängd kr” eller “upp till x mängd vikt” och naturligtvis är det x vanligtvis för något dyrare och tyngre än vad du köpte. Gå med ett företag som ger dig gratis frakt och ett bra pris. Du och din husdjurskanin kommer båda att bli lyckligare

Vad måste en bra kaninbur ha för tillbehör?

Att köpa rätt kaninbur kan vara svårt. Det finns många saker att ta hänsyn till! Det finns ett antal faktorer som avgör om kaninburen är rätt för dig eller inte:

Ett eller två plan

Det finns två olika typer av inomhusburar: standard och flera nivåer. Standardburar är bara en nivå, med en plats för din kanin att träna, äta och sova. Burar på flera nivåer har flera våningar, med ramper som hjälper din kanin att röra sig lätt. Detta ger din kanin mer utrymme att ströva omkring och träna. Om du väljer en standard- eller flervåningskaninbur beror på hur aktiv din kanin är och hur mycket utrymme du har i ditt hem. Flervåningsburar tar upp mer plats men är den kaninbur som passar bäst för aktiva kaniner.

Rätt storlek

Det är ingen idé att köpa en stor kaninbur om du inte har plats för den i ditt hem. Det måste passa väl in i ett visst område där det inte kommer i vägen.

Men om du inte har plats för en koja, har du förmodligen inte plats för en kanin. Buren måste vara minst fyra gånger så stor som kaninen.

Om du har en kaninbebis, bör du köpa en kaninbur baserat på deras förväntade vuxenstorlek. Din kanin kommer att vara väldigt obekväm om den inte har tillräckligt med utrymme att röra sig i, vilket kan leda till förlust av aktivitet och depression i din bulle. Detta kan då leda till en kortare livslängd.

Varaktighet

Kaniner kan förstöra saker om de verkligen vill! Kaniner älskar att gräva och tugga, så din bur måste klara detta. Det är ingen idé att lägga mycket pengar på en kaninbur om du ska behöva byta ut den inom några månader eftersom din kanin har brutit sönder den. Metallburar med plastbotten är ett populärt val bland kaninägare eftersom de inte går att tugga igenom.

Flexibilitet

Den flexibilitet du behöver från din kaninbur beror på om du kommer att behöva vika bort den eller inte. Om du reser mycket och tar med dig din kanin så är en hopfällbar bur önskvärt. Om du bara letar efter en djurkaninbur som stannar kvar i huset, kan en bur på hjul vara bäst. På så sätt kan du flytta runt kaninburn om den kommer i vägen.

Leksaker

Om du är en ny kaninägare kanske du vill ha en kaninbur som kommer med allt du behöver. Detta kommer att innehålla en vattenflaska, en matskål och ett hö skydd. Dessa är de absoluta nödvändigheterna en kanin kommer att behöva. Kaniner kan bli uttråkade när de fastnar i sin kaninbur, så att ge dem några leksaker att leka med kan underhålla dem, särskilt när du är utanför huset. Vissa kaninburar har inbyggda leksaker.

Avtagbar botten

Om botten av din kaninbur är avtagbar blir det mycket lättare för dig att rengöra. Du kan ta bort botten och desinficera den utan att behöva luta dig in i buren för att rengöra den.

Om du letar efter den bästa inomhuskaninburen för din lurviga vän, ta en titt på de som vi rekommenderar ovan.

Vilken typ av bur kan kaniner ha så att de kan springa av sig?

Vilket är det bästa kaninhem man kan få? Det är den som ger ditt dyrbara husdjur den komfort du vill att han ska ha. Det cirkulerar en övertygelse om att kaniner kan vara helt lyckliga i en bur, att allt de behöver för att få glädje av livet är lite mat, en liten plats att sova och en timme eller två av uppmärksamhet från en husdjursägare. Ingenting kunde vara mer off base. Kaniner är inte glada inlåsta i en bur där de inte kan få den motion de längtar efter.

För en kanin är det en del av hans naturliga livsstil att kunna springa och hoppa runt i solskenet, att kunna nosa i luften och resa sig på bakbenen. Att ta det ifrån honom orsakar honom stress och oro.

Kaniner behöver inte motion “då och då” eller “när det är väder”.tillstånd.’ De måste vara fria att ströva runt varje dag flera timmar om dagen. De behöver en springtur tillsammans med sin kaninbur så att de kan komma och gå som de vill.

Du måste veta om det bästa kaninhemmet för din kanin, för även om han behöver ha en med en löprunda, måste du förstå den bästa platsen för att springa upp. Det är en missuppfattning att en löprunda kan läggas över vilken gräsfläck som helst, och allt kommer att bli bra.

Vissa växter är giftiga för kaniner, och om du har behandlat din gräsmatta kan det också vara farligt för kaninen. Att ta hand om ogräsbekämpning på en gräsmatta är bra att sköta gräsmattan, men kemikalierna som används för att döda ogräset kan också döda kaninen om han äter den.

Kaniner är väldigt älskvärda, väldigt nyfikna djur som kommer att utforska allt de kan se och röra vid. Det är husdjursägarens jobb att tillhandahålla ett område där kaninen fritt kan nosa runt och njuta av att vara utomhus.

Behöver kaniner löpa?

Den största faran för en kanin att vara ute på en löprunda är ett möjligt möte med ett rovdjur. Så du vill ha en löptur som är tillräckligt robust för att hålla farorna borta från ditt husdjur. Underskatta aldrig ett rovdjurs list. Det är en anledning till att en hyttdörr med en lättsvängbar spärr är en dålig idé. Om du kan öppna den med en vridning av fingrarna, så kan en katt också genom att svepa den med en tass. Vet alltid vad som händer i flykten. När de lämnas ensamma utomhus för länge, kommer kaniner att börja gräva i jorden och de kommer att skapa hål på gården. Detta görs för att kaninen instinktivt försöker gräva. Det bästa kaninhemmet är det som ger din kanin skydd och frihet på samma gång. Du kan få båda i en kaninbur som har en löpning också.

Går det att motionera tillsammans med en kanin?

Din kanin kommer att behöva en kaninbur och springa för att få både den komfort och den motion han behöver. Om du köper båda tillsammans kommer du att spara pengar i det långa loppet.

Även om många kaninburar är ganska stora, för sina fysiska och känslomässiga, behöver kaniner röra sig fritt omkring. De måste ha den friheten på samma gång eftersom de är små djur som kan bli föremål för andra djur som katter eller rävar, så de måste skyddas. De behöver också frisk luft och solsken. Det är aldrig en bra idé att låta en kanin vara ensam på en trädgård. Gör inte misstaget att tro att du kan ta ut ditt husdjur ur en kaninbur och släppa loss det i en inhägnad bakgård, och han skulle klara sig. Rovdjur kan ta sig över eller under ett staket för att komma till en kanin. Syftet med en kaninkörning är att skydda honom från skada. Rundan är vanligtvis gjord av trådnät eller kedjelänksstängselmaterial. Mellanrummen mellan tråden är gjorda så att kaninen inte kan få en fot fast i tråden.

När du skaffar en kaninbur och springer, kontrollera med tillverkarens detaljer om vilken typ av timmer eller annat material som används för att springa. Ta reda på i förväg vad som är säkert för din kanin att vara runt och inte eftersom en del trä är giftigt för en kanin.

Ett utmärkt trä att använda i en körning är granträ som inte har behandlats med något tätningsmedel som har en skadlig rök. Du vill att löpturen du köper ska ha en åtkomstdörr så att du enkelt ska kunna ta dig till kaninen, men du vill att dörren ska vara tillräckligt robust så att spärren inte springer om han trycker mot den. öppet.

Ett för litet lopp motverkar syftet. En bra tumregel att följa när man överväger vilken storlek man ska få är att se till att den är minst dubbelt så stor som en medelstor burk, som skulle vara cirka 70 cm bred.

Vissa nedfarter kommer med golv, men de flesta gör det inte, vilket gör att ägaren kan flytta hytten till ett nytt område på gården om marken blir lerig eller inte längre är lämplig för husdjuret.

Att ha golv på flykt är en fråga om personlig preferens, men att kunna knapra på obehandlat gräs och vara i en naturlig miljö är mer en njutning för kaninen än syntetiska medel.

Ditt husdjur behöver både en kaninbur och springa redan på plats innan du tar hem honom. Han kommer att vilja bekanta sig med sin omgivning, och ju tidigare han lär sig att han är hemma, desto säkrare kommer han att känna sig. Att köpa en kaninbur som du bara kan montera kan ge dig den bekvämlighetsfaktorn och spara pengar.

och tröjor för kaniner som du ser på de där små yap-yap-hundarna på kalla vintermorgnar.

Kaniner behöver inte ha tossor, tröjor eller kläder av något slag. Visst, de skulle se bedårande ut, och du skulle förmodligen få några fantastiska bilder av ditt husdjur utklädd, men det är en personlig preferens, ett önskemål och inte ett behov för kaninen. Hans behov är ganska enkla – mat, tak över huvudet, godsaker, leksaker och kärlek – massor av kärlek. Kaniner gillar att vara sociala och de gillar interaktion med sina ägare.

Tillbehören till kaninburen som din kanin behöver ha i sitt hem börjar med en säng. Han måste ha en plats att sova och sova bekvämt. Några nybörjare i uppfostran av husdjur tror att du bara kan sticka lite halm i hörnet av buret, så blir kaninen glad och fin.

Problemet är att med en sådan lös halmbädd kommer kaninen att sparka ut den ur buren, så småningom – åtminstone de delar av halmen han inte tuggar på och den del han inte äter. Så en säng är en nödvändighet. Du kan hitta gräsmattor som är bättre än bara lös halm, men du kan också göra bättre än så och köpa en kaninsäng till honom.

Om du hade kollat ​​in dem kommer du att se att de flesta burar har skjutbara brickor som du kan dra ut, rensa upp spillningen, desinficera och sedan skjuta in dem igen – ganska bekvämt för djurägare.

Men i stället för att spillningen rullar över hela brickan, kan du investera i en dropp panna som är mer sanitär för dig och ditt husdjur. När han väl har vant sig vid att gå på toaletten i ett specifikt område (och ja, kaniner kan pottränas till en kattlåda), är en dropppanna ett måste.

Även om leksaker för kaninen inte ingår som standard ens i vissa startpaket, är de viktiga tillbehör för kaninbur. Utan leksaker att leka med och gnaga på kan din kanin bli uttråkad och han kan få problem med sina tänder.

Tro inte att du kan slänga i dig vanliga hund- eller kattleksaker; kaninleksaker är gjorda speciellt för att stå emot det konstanta gnagandet av en kanin, och de är gjorda av säkra material. Naturligtvis vill du inte heller glömma grunderna – mat- och vattenrätterna.

Vilka tillbehör är nödvändiga till din kaninbur?

Att skaffa en kanin kan vara en spännande tid, men du måste tänka på hans bekvämlighet och skaffa rätt kaninbur innan du tar hem honom. Eftersom du redan vet att alla djur måste ha mat att äta och vatten att dricka, börja med att välja verktyg för att möta det behovet.

Kaniner är häftiga husdjur och tycker om att hoppa runt i buren. På grund av deras energi är det bäst att inte lägga mat i den typ av maträtt som lätt kan vältas. Plastskålar kan verka som en läcker goding eller en leksak att tugga på för en kanin så undvik att få någon av dem. Metallskålar kan välta för snabbt och skrämma kaninen av det höga ljud den kommer att göra. Det bästa valet för en maträtt är att få en keramikskål.

Medan kaniner kan dricka vatten från en skål är det inte den bästa idén att lägga vattnet i en skål eftersom de inte bara kan tippas och göra en fuktig röra i buren utan för att han kan doppa öronen i vattnet. Gravity-matade vattenflaskor är bättre.

Om vatten alltid rinner ut kan hans boendemiljö bli fuktig, vilket leder till tillväxt av bakterier eller hudproblem hos husdjuret. Vatten till en kanin serveras bäst genom en vattenflaska i droppstil.

Flaskan fäster vid sidan av buret och han kan dricka när han är törstig. Oavsett hur mycket eller lite vatten han dricker, se till att du byter vatten dagligen.

Andra tillbehör för kaninbur inkluderar sängkläder för den fyrbenta bunten. Vissa ägare tillhandahåller en vanlig gräsmatta som kaninen kan ligga på. Även om det kommer att fungera, är det inte det mjukaste materialet som finns tillgängligt för husdjuret.

Du kan hitta några sängkläder för kaniner som ser ut som de där små sängarna du kan köpa för små katter eller hundar. De är mjuka och varma, och kaniner gillar att mysa i dem och sova.

Eftersom kaniner gillar att tugga och behöver tugga för att hjälpa sina tänder, är tuggleksaker inte ett valfritt köp. Kaniner som inte är försedda med tillbehör som uppfyller deras behov av att tugga kommer att tugga på möbler eller andra föremål när de är utanför sina burar.

Kaniner måste ha hö i sin diet, och en hösäcka är ett sätt att tillgodose det behovet. Du kan göra ett höställ på egen hand, men det är lättare och billigare att köpa en när du får eller beställer de andra tillbehören.

Huruvida kaniner kan kulltränas eller inte är ett ämne för mycket diskussion bland ägare. Vissa kaniner har lärt sig att använda kattlådor, och du kan hitta dessa på nätet. Det bästa med att använda en sådan är att den eliminerar stökiga brickor i buren.

Många andra tillbehör för kaninburar du kan köpa för att hålla din kanin frisk och glad – tillbehör som kaningodis, specialmat och mer. En viktig tillgång som inte nödvändigtvis går in i buren som vissa ägare glömmer tills de behöver den är en kaninbärare. Detta är ett obligatoriskt föremål för kontrollbesök hos veterinären.

Vilken typ av tillbehör till kaninbur är värda att köpa?

När du har en kanin och en bur, är tillbehör för kaninbur också nödvändiga. Men om du överhuvudtaget har shoppat runt efter att du skaffat ditt husdjur, kommer du att se att det finns så många föremål till salu som framhåller sig själva som “måste” för din kanin.

Du måste veta vad en kanin behöver ha och vad butikerna vill att du ska ha för att få ut lite av dina pengar. Du behöver inte alla små tillbehör på marknaden. Vissa butiker annonserar söta små tossor

Slutsats

En bra bur kan ha en otrolig effekt på din kanins tillfredsställelse såväl som på lyckan när det gäller dess omständigheter. Ibland fungerar en liten kaninbur, ibland gör en större. Besluta därefter. Vi litar på att den här artikeln har visat dig allt du vill veta för att bestämma dig för ett välutbildat val till din kanins hem!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top