Den bästa hundgården 2024 – Test av olika hundgårdar

Bästa hundgården 2024

Även om du älskar din hund kan du inte alltid spendera tid dem. Med en hundgård så är din hund säker, glad och frisk när du inte kan ha full översyn. Med hjälp av en hundgård kan du enkelt släppa ut din hund och ge den motion och friskluft utan att du behöver vara orolig.

Mot all förmodan så är det inte så enkelt att köpa en bra hundgård på nätet. Eftersom det finns så många olika modeller i olika prisklasser kan det bli svårt att veta vilken hundgård som faktiskt är bäst. För att göra saken ännu svårare så tenderar onlineaffärer förstås att undvika att nämna de negativa aspekterna med sina produkter vilket kan leda till att när du väl får hem hundgården så är den kanske inte alls som du förväntat dig.

Något av tråkigaste som finns när man handlar på nätet är när man lägger pengar på någonting för att sedan inse att produkten är långt under ens förväntningar. Om man inte är så insatt kan det därför bli riktigt svårt att köpa den bästa hundgården. Det är just därför som jag här på alltfördjur.se har skapat en tabell med de bästa hundgårdarna som finns att tillgå. För att garantera att jag endast presenterar högkvalitativa produkter som lever upp till mina läsares förväntningar har jag gjort grundlig forskning om alla hundgårdar som du hittar i tabellen.

Genom att noggrant läsa igenom otaliga mängder kundrecensioner hos fler än 20 olika onlineaffärer, svenska som utländska, har jag kunnat ta fram den bästa hundgården inom varje ovanstående kategori. Att läsa oberoende kundrecensioner ger oftast den klaraste och mest övergripande bilden över hur bra en produkt faktiskt är, det är trots allt köpare som själva vet bäst om hur bra produkter faktiskt är i verkligheten.

Köpguide för bäst i test hundgård 2024

Som jag nämnde ovan så är det trots allt inte så enkelt att köpa den bästa hundgården på nätet. När du letar efter den bästa hundgården finns det en del viktiga faktorer som är värda att se över. Förutom dessa viktiga faktorer bör du förstås även utgå från dina egna personliga preferenser och behov. Ifall du är ute efter den bästa hundgården enligt min forskning bör du kolla i tabellen ovan, men om du fortfarande är bestämd att hitta en hundgård efter just dina behov så har jag skapat en köpguide just för dig. Här är vilka funktioner och faktorer som du bör se över innan du väljer den bästa hundgården för dig:

 • Skydd
 • Tillgång till mat och vatten
 • Temperaturreglering
 • Schema
 • Storlek
 • Konstruktion
 • Typ
 • Skydd mot väder och vind
 • Tuggsäkerhet
 • Säkerhet

Skydd

Om solen råkar vara för stark eller om regnet börjar ösa och du inte är i närheten för att släppa in din hund tillbaka i huset, måste du se till att de har tillräckligt med skydd i sin utomhushundgård. Vissa utomhushundgårdar kommer med taköverdragför att skydda ditt husdjur från väder och vind, andra har ett inbyggt tak, och i vissa fall måste du få plats i ett utomhushundhus inuti. Oavsett vilket är det viktigt att se till att ditt husdjur har någonstans att dra sig tillbaka till om det skulle behövas.

Tillgång till mat och vatten

Även om ditt husdjur kommer att vara i hundgården för bara en timme eller två, bör de fortfarande ha färskt, rent vatten och mat (i de fall det är tillämpligt). Se till att utomhushundgården du väljer är tillräckligt rymlig för att ge ditt husdjur tillräckligt med utrymme att vara bekväm och för att du ska ha någonstans att ställa deras skålar.

Temperaturreglering

Beroende på vilket område du bor i och det typiska klimatet för det, kan du behöva investera i värme- eller kylsystem för din hunds utomhushundgård. Oavsett hur mycket din hund gillar att vara ute, om det är för varmt eller iskallt, inte bara att de inte kommer att njuta av sin tid, utan det skulle inte vara säkert för dem att vara ute i första hand.

Schema

Även om det kan vara bekvämt för dig eller verkar som något ditt husdjur skulle föredra, bör du inte lämna ditt husdjur utomhus för länge. Om deras utomhushundgård är tillräckligt rymlig och har allt boende de behöver, kan de vara ute i några timmar, men lämna dem inte ute för länge. Ditt husdjur kanske uppskattar sin utomhustid men han borde tillbringa större delen av sin dag i hemmet med dig och din familj.

Storlek

Måtten på hundgården är en av dess viktigaste egenskaper, naturligtvis – vad en Grand Danois kan finna trångt skulle vara ett palats för en minischnauzer. När du bestämmer vilken storlek du behöver, tänk på att en hundgård ska vara tillräckligt rymlig för att ditt husdjur ska kunna röra sig fritt och för att du ska kunna placera hans mat- och vattenskålar, samt ett utomhushus om din specifika situation kräver det.

Konstruktion

För att kunna stå emot väder och vind måste en utomhuskapsling vara välgjord, av robusta och hållbara material. Som ett resultat är de flesta utomhus hundgårdar gjorda av kraftiga material som är resistenta mot rost, såsom rostfritt stål eller galvaniserat stål. Det finns dock andra material i spel som kanske passar bättre för dina behov – metalltråd, trä och trådkombination, eller till och med mjukt tyg som används för hopfällbara reseversioner av utomhushundgårdar för hundar.

Typ

Den vanligaste typen av utomhusinhägnader för hundar är hundgårdar av metall. De är robusta, väderbeständiga och vanligtvis prisvärda. Det finns olika design tillgängliga, från de med tak och/eller golv, till de som också skulle kunna fungera som lekhage, men den konstruktion och komfort de erbjuder hundar. Utomhushundgårdar för hundar kan också vara hopfällbara och lättare än standardinhägnaderna, eftersom de är designade för att flyttas runt och tas med dig när du reser.

Skydd mot väder och vind

När du väljer en utomhus hundgård, se till att den är väderbeständig och har lämpligt skydd mot väder och vind. Du vill inte att ditt husdjur tillbringar tid utomhus utsatt för bitande vindar, regn och snö, eller brännande värme i en otillräcklig inhägnad. Välj klimatanpassade hundgårdar som ger ditt husdjur skydd och komfort i alla typer av situationer eller låter dig göra de ändringar som behövs för att uppnå det.

Tuggsäkerhet

Om du har en hund med destruktiva vanor, vet du hur viktigt det är att se till att den har en tuggsäker hölje. Inte bara att en hund kan skada sig själv när den försöker tugga sig genom en hundgård, utan den kan också lyckas ta sig ut och hamna i en farlig situation – den som du ville undvika genom att begränsa dem till en hundgård från början.

Säkerhet

Även om din hund inte är en tuggare, kan han fortfarande bryta ut sin hundgård om den inte är ordentligt säkrad. Det är därför du ser till att det finns någon form av låsmekanism på plats. Beroende på ditt husdjurs skicklighet och förkärlek för att göra problem, måste du välja allt från hundsäkra spärrar till ett hänglås.

Läs också >>> Bästa kaninburen

Lista över de bästa hundgårdarna 2024

 • Bäst i test:
 • Populärast:
 • Premiumval:
 • Billigast:

Hur en hundgård hjälper din hund

Det finns en miljard anledningar till varför en hundägare kanske vill skaffa en hundgårda. Vi kommer dock att kortlista dem till de vanligaste och viktigaste anledningarna, bara för dig:

Frihet

Du är den mest utbildade personen när det kommer till din hunds reaktion efter lång tid i koppel eller inuti sin låda. Minns när du kommer tillbaka från jobbet och din hund nästan bokstavligen tigger om att bli släppt. Hundar är mycket uttrycksfulla och skulle föredra ett stort utrymme där de har frihet bättre än ett litet trångt utrymme. Lektid är inget skämt, speciellt för en växande valp.

Träning

En hundgård och löpning ger din hund tillräckligt med utrymme att träna och sträcka ut sina ben. Detta är mer fördelaktigt för mycket aktiva hundar som kräver mycket motion.

Vi förstår att för det mesta har vi antingen inte tiden, styrkan eller helt enkelt entusiasmen att leka med våra hundar. Vi är också rädda för att de ska springa iväg och vandra, så vi håller dem helt enkelt inomhus där de är säkra. Eller är de det?

Hunden som vandrar iväg kanske inte är så dålig när du inser att brist på motion för din hund faktiskt kan döda dem. tycker du inte det? Här är några av de hemska saker som kan hända din hund om den inte får tillräckligt med motion:

Fetma

Cirka 20–40 procent av hundarna som går till veterinären anses vara överviktiga. För mycket småbitar? Kanske. För lite motion? Antagligen.

Fetma skulle hindra din hund från att njuta av de aktiviteter den normalt skulle göra. Det minskar också hastigheten och uthålligheten hos hunden, vilket innebär att han springer långsammare under kortare perioder.

Förutom de uppenbara fysiska hämningar som fetma skulle orsaka din hund, finns det också andra allvarliga medicinska problem som är förknippade med fetma. Dessa sjukdomar inkluderar:

 • Kirurgiska risker.
 • Belastade leder.
 • Hjärtproblem.
 • Svårigheter att andas.

Trötthet

Eftersom hundar är hundar och kommer från en härkomst av vargar som är mycket aktiva djur, hävdar människans bästa vänner fortfarande den egenskapen hos sig själva.

Domesticerade eller inte – de hatar att ha tråkigt. De vill inte bara sitta och jama för att bli uppvaktade (ingen förolämpning för våra vänner), de vill springa. En uttråkad hund tar ofta till svansjakt och hemförstörelse som ett sätt att underhålla sig själv.

Skydda din trädgård

Den där perfekta bakgården, förstörd av det söta valpens ansikte. En sådan sorglig historia kan förhindras genom att helt enkelt skaffa en hundgård och springa eftersom inhägnaden hindrar hundarna från att springa in på platser de inte borde vara och förstöra din vackra trädgård.

Förhindrar tuggning

Om din hund är en tuggare kan det vara ett problem för möbler hemma. De flesta hundgårdar är gjorda av metall vilket gör dem omöjliga att tugga på.

Kan fungera som ett eget rum för din hund

Du vet när barnen stör dig en hel del och du bara behöver en paus så att du går in i ditt rum och låser dörren bakom dig? Du kan träna din vovve att se hans hundgård som sitt sovrum också.

Hundar blir också känslomässigt stressade av barn och behöver lite tid för mig. Med lite träning från din sida skulle din hund gå in i sin hundgård på egen hand bara för att chilla och fly från världen ett tag. Det hjälper dem också att spela precis som de vill vid den tidpunkten.

Precis som mänskliga sovrum, hundgårdar kommer i olika former, storlekar och stilar. Var och en av dessa typer är fördelaktiga för olika livsstilar (både människor och hundar), budget, hundstorlek och så vidare.

De olika hundgårdstyperna

Det finns olika typer av hundgårdar för utomhusbruk på marknaden som du kan välja mellan och 2 av de mest populära är: Hundgårdar av svetsad tråd i galvaniserat stål och galvaniserade kedjekedjor. Varje typ har sina egna för- och nackdelar som vi kommer att diskutera nedan för att hjälpa dig att fatta snabbare (och klokare) beslut.

Svetsade hundgårdar

FÖRDELAR

 • Svetsad tråd är mycket robust och hållbar
 • Tål hundar som har för vana att tugga
 • Rostbeständig
 • Inga vassa kanter för hundar att potentiellt skada sig själva
 • Långvarig
 • Lätt att byta ut skadad del av hundgården
 • Kom i Multi-Hundgård-uppsättningar

NACKDELAR

 • Kan bli dyrare

Galvaniserade kedjegårdar

FÖRDELAR

 • Ett robust och något pålitligt val för tuggare
 • Lättvikts så att hundgårdar kan flyttas runt utan ansträngning
 • Kostar vanligtvis mindre

NACKDELAR

 • Kan lätt skadas beroende på din hunds energi och storlek
 • Svårare att ersätta skadade delar av hundgården

Fördelar med att använda en hundgård

Det säger sig självt att det är fördelaktigt för dig och din hund att installera en hundgård på din fastighet. Nedan är några av fördelarna som toppar vår lista.

 • Om du inte har en inhägnad trädgård eller vill hålla hunden instängd i ett par timmar när du är på jobbet, är hundgårdar utomhus ditt val.
 • Utomhus hundgårdar kan vara rymliga nog att din hund att han lätt kan leka och köra bort överflödig energi. Till skillnad från hundar som bor hemma är hundar som är inhysta i hundgårdar friskare och energiska.
 • Onödiga resor till veterinären kan undvikas eftersom du aldrig vet vad som går in i din valps mun, speciellt om du har en busig en hemma.
 • Att gräva ligger i deras gener. De slutna och välventilerade utomhus hundgårdarna kommer att rädda din trädgård och annan trädgård från att bli rörig och full av hål.
 • Husträning blir lättare med en hundgård utomhus
 • De flesta utomhus hundgårdar är den inbyggda delen som du kan sätta ihop på några timmar.
 • Utomhus hundgårdar kan sättas upp som ett sätt för karantän från andra hundar. Beroende på din situation kan du behöva hålla en hund åtskild från resten.
 • Hundar som körs med flera hundar är utmärkta för räddningar, brottsbekämpande myndigheter eller professionella K9-förare. De kan beställas som en grupp och kommer med all nödvändig hårdvara för att sätta ihop dem.
 • Hundgårdar är billigare än staketet och lättare att rengöra – en win-win, verkligen!

När du köper en hundgård är följande viktigt

Material

I allmänhet finns hundgårdar i fem alternativ: trä, metall, trä-metall-kombination, stål och plast, där var och en erbjuder olika nivåer av hållbarhet, skydd och hygien. Beteendemönstret, din budget, syftet med att använda hundgården, hur lång tid du vill att ditt husdjur ska hållas inne i hundgården måste beaktas när du väljer material. Hundgårdar av metall eller stål är robusta, erbjuder maximal hållbarhet och är idealiska för tunga tuggare och högenergihundar. Där som trä är billigt och miljövänligt men utgör hygienhot. Plasthundgårdar har bred acceptans bland husdjursägare eftersom de är lätta att underhålla, luftiga, välisolerade och hållbara.

Storlek

Först till kvarn – tänk på rasens fullvuxna storlek och hur lång tid han/hon kommer att tillbringa i hundgården. Hundgården måste vara tillräckligt stor för att hunden fritt och bekvämt ska kunna röra sig och leka. Dessutom bör du också överväga storleken på diverse föremål som går in i hundgården såsom en säng, matskål, vattenskål och typer av leksaker eller ett fint hundhus.

Välj en hundgård för alla väder: Om du planerar att köpa en permanent utomhushundgård vill du att den ska vara klimatkontrollerad. Isolering i golv, vägg och tak säkerställer att din hund förblir bekväm året runt.

Täckt tak

Leta efter en hundgård som erbjuder bra taksystem. Numera kommer hundgårdar med täckta toppar av olika material, såsom canvas, presenning och väderbeständigt tyg och plåt. Tak kommer att hålla sol, regn och snö borta.

Låssystem

Du kan inte stoppa en bestämd hund men en stadig spärr kan. Det finns många olika spärrar som följer med hundgårdar så se till att du har den funktionen i åtanke när du köper en hundgård. Du kommer att vilja ha en stadig spärr beroende på din hunds personlighet.

Golv

Smarta hundar som tillbringar mycket tid inne i hundgården kan gräva för att fly, vilket i slutändan äventyrar hans säkerhet. Så leta efter hundgårdar med pålitliga golv eller grävstänger. Vissa kunder lägger ner trägolv för att hålla sina hundar borta från smutsiga områden och för att lägga till lite extra isolering eller stoppning.

Mat- och vattenbehållare

Att hålla din hund välmatad och hydrerad är viktigt. Tveka därför inte att köpa en som kommer med inbyggda mat- och vattenbehållare även om den är lite tung på fickan.

Placering

Placering av din hundgård, vare sig den är tillfällig eller permanent, är en av de viktiga faktorerna som en husdjursägare inte bör förbise. Att få in en lådatränad hund i hundgården är en tårtpromenad. Hundar som är nya i “inneslutningsvärlden” bör arbetas med så att de inte ser det som straff eller isolering. Och det är precis därför du bör välja en plats som är lätt att se från ditt hem. Ett område med bra dränering och naturlig skugga är definitivt ett plus. Att installera hundgården under trädet är inte en rekommenderad idé eftersom skräp, nedfallna löv, grenar, fästingar etc kan skada taket på hundgården och kan orsaka fysiska skador på hunden. En annan viktig faktor är antalet hundar som hundgården ska hysa. Om du har två eller flera hundar, undvik att placera hundgården för nära ditt hem (och grannens) så att lukter och skällande inte skapar några problem. Kom ihåg att hundgården utomhus bör lyftas upp från marken för att undvika att hundgården blir instabil och fuktig på grund av regnvatten.

Viktiga frågor att ställa innan du köper din hundgård

När du bestämmer dig för att investera i en hundgård, precis som du gör när du köper ett nytt hem till dig själv, vill du vara säker på att du fattar rätt beslut. Det finns flera uppenbara saker du måste tänka på när du fattar dessa beslut, vissa av sakerna är uppenbara, men andra är mindre uppenbara, och det är därför vi har bestämt oss för att kicka igång vår nya blogg med denna ultimata guide till att köpa en hundgård. Här är vad du behöver fråga dig själv:

Hur stor är din hund?

Detta kan låta som en självklar fråga, men tricket här är att välja en hundgård som är tillräckligt stor nu och tillräckligt stor för din fullvuxna hund (om du för närvarande har en valp); men inte för stor. Du måste se till att hundgården du väljer har tillräckligt med utrymme för att din hund ska kunna stå upp, ligga och röra sig bekvämt, men inte så stor att den är för liten för att generera värme i det tillgängliga utrymmet.

Hur mycket tid kommer din hund spendera i hundgården?

Om du planerar att använda hundgården bara under korta perioder när du går ut till affärerna eller när du gör hushållsarbetet, kommer du sannolikt att vilja investera mindre och förmodligen kräva en mindre sofistikerad lösning än om du planerar att lämna din hund i sin hundgård under långa perioder medan du är ute på jobbet eller över natten.

Hur stark är din hund?

Olika raser och olika storlekar på hundar har avsevärt varierande styrka. Råden här är enkla: en stark hund behöver en stark hundgård som tål hans eller hennes personlighet. Kort sagt, du måste vara säker på att valet du gör kommer att ge ett säkert och bekvämt utrymme som passar din hunds egenskaper. Om din hund är en tuggare är det viktigt att se till att det inte finns några synliga kanter den kan tugga.

Har du enkel tillgång till hundgården?

Om du har enkel tillgång till den del av din trädgård där du planerar att placera hundgården, kommer ett förbyggt alternativ att spara dig stress och krångel. Men om åtkomsten är snäv kan du behöva överväga ett plattpaket som du bygger på plats.

Investerar du på lång eller kort sikt?

Som allt annat i livet, med en hundgård får du vad du betalar för. Om du letar efter en långsiktig lösning är det definitivt värt att överväga att investera lite mer i den hundgård du väljer; på så sätt kommer du inte att se på att byta ut den om några år.När du väljer en ny hundgård är det viktigt att fastställa om hundgården behöver behandlas eller inte. Timmerhundgårdar behöver behandlas, men sådana som våra Kingspan-isolerade hundgårdar gör det inte. Det är upp till dig hur mycket arbete du vill göra och hur mycket behandling du är beredd att investera på årsbasis.

Hur ofta kan du städa din hundgård

För att din hund ska trivas i sitt nya hem är det viktigt att hans hundgård hålls ren. Du bör tänka noga på hur lätt materialet i den hundgård du köper kommer att vara att rengöra och även hur lätt det kommer att vara att komma åt för rengöring. Om din hund ska vistas utomhus under längre perioder, året runt, så är isolering ett viktigt övervägande. Det kan vara så att du väljer en hundgård med isolering och en upphöjd sovplats om din hund ska vara ute över natten, men under korta perioder räcker det nog med en del enkel golvisolering.

Faktorer att tänka på när du skaffar en hundgård och springer

Golvmaterial

Det finns olika material. Det kan du använda för att skapa golvet i din hundgård och springa. Nedan kommer vi att lista de bästa, deras fördelar och deras nackdelar. Vi hoppas att informationen kommer att hjälpa din beslutsprocess att bli enklare och roligare.

Gräs

Det här är det absolut billigaste som finns. För det mesta hittar vi detta lättillgängligt på våra bakgårdar och de kostar oss absolut ingenting. Eftersom det är lättillgängligt behöver du inte heller betala för någon installation eller installation.

Fördelar

 • Det är lättillgängligt utan kostnad för köp, installation eller installation.
 • Det förblir svalt även under sommaren.
 • Både smutsen och gräset är mycket bekväma för din hunds fötter.

Nackdelar

 • Det blir väldigt svårt att se till att din hund är ren.
 • Smutsen och gräset blir lerigt och klibbigt när det regnar.

Om du väljer det här alternativet är den enda kostnaden du kan ådra dig att ta hand om gräset. Du måste se till att det inte finns några synliga giftiga växter eller ogräs som kan vara skadliga för din hund. Du måste också se till att du behandlar hundgården med skadedjursbekämpning som inte skadar din hund.

Syntetgräs

Det här är som vanligt gräs men den här gången är det syntetiskt som du måste ha gissat.

Fördelar

 • Det är lättare att hålla rent.
 • Det kräver inte mycket underhåll och underhåll.
 • Du har lite oro över skadedjursbekämpning och giftiga ogräs.

Nackdelar

 • Det är inte lika billigt som riktigt gräs. Det är med andra ord inte gratis.
 • Du måste också ta hänsyn till vad det kostar att installera.
 • Det kan bli väldigt varmt om du bor i varmare klimat.

Trägolv

Om du inte har gräs som rinner längs din bakgård och du inte har pengar för syntetiskt gräs, kan trä vara din bästa insats. Du kan lägga veden ovanför grus, stenar, vad som helst egentligen.

Fördelar

 • Det är lätt att rengöra och underhålla.
 • Det är lätt att flytta.
 • Det kan vara billigt (endast om du är redo att bygga det själv).

 

Nackdelar

 • Det kanske inte tål mycket regn.
 • I ett fall där du inte vet hur du gör en själv kan det bli ganska dyrt.

Observera – om du tänker använda trägolv måste du använda hundvänlig färg. Detta kommer att förhindra att träet ruttnar med tiden.

Grus, Sten eller Sand

Vissa hundägare använder stenar, grus eller sand för sina traditionella hundlöpningar och det är skrämmande. Vi avråder starkt från sådan praxis. Här är våra skäl:

 1. Vid varmt väder blir dessa material väldigt varma och bränner så småningom dina hundars tassar. Har du testat att gå på stranden utan tofflor en varm sommareftermiddag? Det är så din hund skulle känna.
 2. Dessa material är hårda. Du riskerar skador på dina hundars tassar, inklusive slitningar och att naglarna går sönder. Vänligen använd inte grus, sten eller sandgolv. Var uppmärksam på din hunds hälsa.

Stängselmaterial

Med barrikadmaterial menar vi hela omkretsen av hundgården och springer bredvid golvet som vi redan har diskuterat. Här är några bra material att tänka på oavsett om du köper eller bygger.

Trä

Trä är ett bra material, särskilt för att det är billigt. Dessutom ger trä dig mycket kreativt spelrum, till skillnad från andra materialtyper. Du kan måla och betsa på en mängd olika sätt som passar din smak. Även i kylan ger trä bra isolering. Dessutom håller den borta utkasten också.

Nu för åtkomst. Du kan enkelt installera vilken dörr som helst och det blir bra. Men du kan ta det extra steget för din hunds säkerhet. Det finns hundgårddörrar som kommer med RFID-taggar. Så du sätter dessa taggar i din hunds halsband, och på så sätt öppnas dörren bara för din hund ensam. På så sätt håller du borta de irriterande katterna och de farliga rävarna.

Kedjestängsel

Ett annat vanligt använt material är kedjelänk. Den här är också superprisvärd, plus att den är lätt att få också. Din lokala järnaffär har definitivt det. Om du bygger din egen hundgård är detta ett bra val.

Glöm inte att du förutom staketet också måste skaffa de översta rialen, stolpen och porten. Du måste också plocka upp alla tillbehör som behövs för att sätta upp staketet.

Stål

Stål är ungefär det bästa materialet du kan tänka dig för en hundgårda. Det är tufft, lätt att rengöra och hållbart.

Ska jag bygga eller köpa en hundgård?

Denna fråga kan i slutändan bara besvaras av dig baserat på dina preferenser. Vad vi kan göra för dig är att visa dig vad båda skulle innebära. Så i de kommande styckena kommer vi att ge dig några tips och sedan kan du göraditt bästa beslut. Så tänk på följande:

Budget

Det första du måste titta på är hur mycket pengar du har att spara. Om du har en stor budget, kan du gå direkt till färdiga hundgårdar och anlita en professionell för att göra installationen åt dig. Men i fallet där din budget bara är måttlig, kan du helt enkelt skaffa dig en butiksköpt hundgård och göra installationen själv. Slutligen, om du arbetar med en låg budget, kan du skaffa materialet själv, skapa det själv och installera det själv. Det kanske inte är det vackraste men det kommer ändå att tjäna det ultimata syftet och spara dig en tår i fickan.

Storlek

Storleken på hundgården du vill bygga eller köpa bör också beaktas. Rent ekonomiskt kommer det inte att vara ett smart drag att köpa en liten hundgård och sedan anlita en professionell för att ställa in den åt dig. Men om du vill ha en riktigt stor hundgård kan köpa vara din bästa insats.

I allmänhet ökar hundgårdens storlek, desto lättare blir det för dig att förstöra den, såvida du inte har god erfarenhet av att bygga.

Några tips för att bygga din hundgård
Planera

Precis som alla andra byggprojekt behöver du en plan för att bygga en hundgård och driva. En konkret, väl detaljerad plan är det första steget i att bygga en utmärkt hundgård och köra.

Bli kreativ

Bli kreativ med din hundgård. Om du bara ska göra en enkel rektangel som sitter fast vid marken kan du lika gärna köpa en från djuraffären. För att underhålla dina hundar måste din hundgård vara så kreativ som möjligt. Lägg till en hinderbana om du kan.

En stor fördel är att skapa din egen hundgård är att du kan specialisera dess egenskaper efter din hunds smak, se till att ta hänsyn till det.

6 fördelar med en hundgård

Här är några av de många sätt en hundlöpning kan gynna dig och din hund:

Bra plats för din hund att få vara ifred

Även om du förmodligen skulle älska att ha din bästa vän vid din sida så ofta som möjligt. Tyvärr finns det tillfällen då han eller hon behöver vara instängd. Låt oss säga att du håller på med bygg- eller landskapsarbete i ditt hem. Du kan inte låta din hund springa runt bland spillrorna och farorna. Det är helt enkelt inte säkert.

Bekvämlighet

Ibland spelar bekvämlighet också in. Om du till exempel har en fest eller grillar, kanske du vill hålla din lurviga kompis ur vägen. Vissa människor, och speciellt barn, är inte bekväma med att vara runt hundar som de inte känner. Barn kan till och med vara lite rädda, oavsett hur vacker du vet att ditt husdjur är. Så det kan vara en bra idé att skjuta hunden i hundspringet under hela festen.

Mycket plats

Hundkörningarna är stora. Även om din hund är instängd, är han eller hon inte inlåst i en liten låda. Hela poängen med en hundlöpning är att din hund fortfarande har utrymme att hoppa runt och leka så gott de kan. Vi kommer att fördjupa oss i detaljerna för att få rätt storlek för din hundlöpning senare.

Friskluft

En annan trevlig sak med en hundlöpning är att din hund kan vara utomhus i friska luften. Som du säkert är medveten om kan hundar inte hållas inne i en byggnad hela dagen, det ligger inte i deras natur. Med en hundrunda får de njuta av omvärldens stimuli. Under sommarmånaderna är det särskilt viktigt för din hund att vara ute och känna den svala brisen.

Anpassningsbara

Du kan göra en hundlöpning som passar din lurviga vän perfekt. Det finns tillräckligt med utrymme i hundspringan för att sätta alla möjliga bekvämligheter. Om du är orolig för hans eller hennes lycka kan du lägga in några saker som de tycker är tröstande där, till exempel deras favoritleksak eller hundsäng. Du kan till och med göra det till en rolig plats för dem att vara genom att lägga till en mini-hinderbana till exempel.

Säkerhet

Det håller din hund säker om du måste lämna den i trädgården utan tillsyn. Många hundar har busiga personligheter som vi älskar. Men detta betyder också att när du inte tittar på dem, kan de få upp alla möjliga tjafs som att gräva under ditt staket eller äta saker de hittar i trädgården som kan göra dem dåliga. Med en hundspring vet du dock att de är i ett säkert utrymme.

Hur du får din hund att älska sin hundgård

Det är inte alltid lätt att träna sin hund att vänja sig vid sin hundkörning, men dessa tips kommer säkert att hjälpa…

Gör det mysigt

Som vi nämnde, kanske du vill placera ett bekvämt hundhus i hundrasten där din kompis kan koppla av. Eller ha en relaxavdelning med hans eller hennes bekvämligheter som säng eller kuddar, kanske på en förhöjd nivå.

Gör det roligt

På andra sidan hundloppet kan du skapa en rolig zon där han eller hon kan leka. Det betyder att du lägger in leksaker, avsatser, ramper, en tunnel, kanske till och med en mini-hinderbana – vad du än kan tänka dig som din hund kommer att trivas med.

Träna innan

Ta din hund på en promenad eller motionera dem innan du lämnar ditt hem eller lägg dem i deras hundspringa. På så sätt blir de inte så rastlösa och oroliga när de måste vara instängda i utrymmet. De kommer att lösa sig snabbare.

Ge dem en godbit

Detta fungerar som en positiv förstärkning för din hund. Gå in i hundspringan med dem och ge dem en godbit och mycket beröm för att de har kommit till rätta. Eller så kan du placera några godsaker runt olika delar av hundspringan för att uppmuntra dem att gå in. Ju oftare du gör detta, desto gladare blir din hund av att gå in i sin hundrunda.

Signalera

När din hund vänjer sig vid sin löpning, kommer du att kunna få dem att gå in med villigt stöd genom att använda en verbal signal och handsignaler. Om du använder samma verbala signal som “hundgård” när du står bredvid hundspringan kommer du att träna dem att svara på dina instruktioner. Belöna dem med en godbit när de svarar framgångsrikt. Gradvis kan du träna dem att gå in i sin hundspringa allt längre bort.

Spendera tid med hunden

För att minska stressen, hjälp din hund att vänja sig vid sin hundkörning med tiden. Gå in med honom eller henne och spendera lite tid där tillsammans, så att de inte alltid förknippar hundloppet med att du lämnar dem ifred.

Vanliga frågor om hundgård

Vad är poängen med en hundgård?

Rörelse, en egenskap hos allt levande. Friheten för de ovannämnda är vår prioritet idag, och vi skulle prata om att bygga och köpa din egen hundgård idag.

Som hundägare vet vi att du vet att hundar – oavsett ras eller storlek, är uttrycksfulla djur. Hundar älskar att springa runt, leka, träna, ungefär som ett människobarn.

Den här leken kan dock bli utmanande och ibland livsfarlig för hunden om den inte regleras ordentligt. Vi är säkra på att du också vill bevara de vackra röda rosor och liljor som växer i din trädgård. Lyckligtvis finns det något sådant som en hundgård.

En hundgård är ett inhägnat skydd för hundar. Tillsammans med en löprunda blir en hundgård ett slutet skydd för hundar som är tillräckligt stora för att de ska kunna springa runt och leka bekvämt utan att vara fastspända i koppel eller sele.

Varför köpa en skräddarsydd hundgård?

Att bygga din egen hundgård kan vara fördelaktigt. Du behöver inte nödvändigtvis bygga den från grunden, utan köp ett kit eller paneler för hundkörning som du kan montera i din trädgård. Eller låt experterna installera en skräddarsydd design åt dig. Det fina med att göra det på det här sättet är att du skapar en skräddarsydd hundgård efter din hunds behov och storleken och formen på din trädgård. Det finns några saker du måste ta hänsyn till när du installerar en hundrunt, som storleken och styrkan på din hund. En färdig hundgård kanske inte räcker till för ditt husdjur. Plus, om din trädgård är längre än den är bred, kanske en färdig, fyrkantig hundgård kanske inte passar din trädgård. Detta kan också vara det mer ekonomiska alternativet. Låt oss inse det, vi skulle alla hellre spara pengar om vi kunde.

Vilken storlek bör min hundgård vara?

Den första viktiga faktorn att tänka på när du bygger en hundrunt är storleken på din hund. Du vill inte att din hund ska vara obekväm i en hundrunda som är för liten, så klart.

I vilka klimat kan man ha en hundgård?

I slutändan vill du att din hund ska vara glad, frisk och säker, vilket gör klimatet till en viktig faktor du måste tänka på när du designar en hundgård. Den behöver absolut ett tak, för att skydda din hund från kallt, regnigt väder och skugga dem från solen. Du kanske också vill sätta ett hundhus inne i löpningen, om din hund vill bli varm och mysig inne.

Spelar min hunds behov någon roll när jag ska välja hundgård?

Du måste ta hänsyn till din hunds specifika behov. Vissa raser behöver mer motion än andra till exempel, så du kanske vill ge en hund som behöver springa runt mer utrymme för att göra det. Ett annat viktigt behov för alla hundar är socialisering. En hundrunda är inte ett permanent hem för din hund. De måste tas ut, motioneras och introduceras för andra hundar och människor också.

Hur mycket plats tar en hundgård?

När du överväger platsen för din hundkörning har duatt välja ett område i din trädgård eller fastighet som du inte använder ofta. Med andra ord, du vill inte välja ett område där du gillar att sola eller där barnen gillar att leka etc. eftersom du kommer att ge det området till din hund. Samtidigt kan du inte välja en plats som är undangömd eller för långt ut eftersom du vill kunna kontrollera din hund lätt.

Behöver man ett golv i sin hundgård?

Du bör också överväga vilken typ av golv du vill att din hundgård ska ha. Du kanske inte vill att det ska vara gräsmatta eftersom din hund kan gräva upp den. I grund och botten vill du ha en yta som är lätt att rengöra, som inte absorberar sommarens värme, är kostnadseffektiv och snäll mot din hunds tassar.

Vilka material kan användas till en hundgård?

Materialen du använder för att skapa den perfekta hunden måste vara stark, hållbar och säker. Det är därför vi rekommenderar att du använder stänger eller nätpaneler av galvaniserat stål. De kan skruvas ihop för att göra en hundgård som är din idealiska form eller storlek och toppas med en takduk för att skydda din hund mot väder och vind.

Vad som är riktigt coolt är att du kan lägga till ett antal tillbehör till din hundgård. Du kanske vill prova några skålar som fästs på stängerna på din hundrunt eller en matare som du kan stoppa in i. Du kan lägga till en upphöjd sovplats och kanske en hundgårdvärmare om du är orolig för att din hund ska bli kylig.

Finns det olika sorters hundgårdar?

Funktionella, kraftiga och billiga, de svetsade gårdarna är de mest populära bland hundägare. Finns i olika former och storlekar, svetsade hundgårdar är vanligtvis konstruerade av förmonterade grindar och paneler. Panelerna är gjorda av svart pulverlackerat galvaniserat stål för att förhindra rost och skydda yttre element. Eftersom delarna är förmonterade kan du enkelt utöka/krympa höljet i storlek enligt dina krav.

Dyrare än deras enklare motsvarigheter, dess konstruktion beror på formen på en, du gissade rätt, box. Den enda skillnaden mellan en enkelt svetsad tråds hundgård och denna typ är kvaliteten på paneler. Byggprocessen är relativt likartad.

Kedjelänk hundgårdar

På grund av flera faktorer är hundgårdar med kedjelänkar på den dyrare sidan av spektrumet. Även om den förmonterade hårdvaran, inklusive kedjelänksgaller, spärrar och grind, kanske inte är lika dyr, är installationen komplicerad och kostsam. För att installera en kedjelänks hundgård måste du cementera golvet först så att stolpar som gallret går runt kan lägga sig i golvet. Installationsprocessen innebär också att kedjehundgården är permanent, svår att modifiera och inte bärbar. Men det cementerade golvet gör det lätt för din hund att flytta runt, det är lättare att rengöra och du kan anpassa inredningen som du vill.

Hundgårdar av plast

Dessa hundgårdar består av högkvalitativ, tjock plast och är vanligtvis små och mycket bärbara. Plasthundgårdar är också lätta att rengöra och underhålla; Men deras ringa storlek kanske inte är lämplig om du har för avsikt att din hund ska stanna i dem under en längre tid.

Mjuka lådor

Mestadels vikbara och lätta, mjuka lådor består av slitstarkt tyg. Dessa typer av hundgårdar är i allmänhet mycket transportabla och små i storlek. Om du ofta reser med dina husdjur är detta ett utmärkt val.

Hur viktigt är det att min hundgård är rätt storlek?

Storleken på en utomhus hundgård beror huvudsakligen på två faktorer: Det tillgängliga utrymmet och storleken och temperamentet på din hund. Den första faktorn är uppenbar. Beroende på hur mycket utrymme du har kan du bestämma storleken på hundgården. Det är alltid bättre att se till att du sparar maximalt utrymme för din valps komfort.

Den andra faktorn betonar din hunds egenskaper. Naturligtvis skulle en gigantisk hund kräva en större yta än en mindre hund. Dessutom, om din hund tenderar att bli orolig och hoppig, är ett mindre, trångt utrymme inte lämpligt.

Vilka viktiga funktioner är avgörande att ha i åtanke vid valet av den bästa hundgården?

Material

Materialet i en hundgård avgör dess hållbarhet eftersom den ska stå utanför; det är känsligt för skador av yttre faktorer som rost och korrosion. För att förhindra detta, leta efter rostfritt stål, galvaniserat stål eller metall täckt med väderskydd. Vissa hundgårdar gjorda av kraftig plast kan också fungera mycket bra. Men om din hund är en tuggare måste du se till att hundgårdmaterialet inte är giftigt.

Tak

Vissa hundgårdar kommer utan tak; dock är takläggning avgörande för en penna. Om du redan har en taklös hundgård kan du få ett tak eller skydd installerat separat. Tak är vanligtvis gjorda av vattentåliga material som presenning eller duk för att hålla regnet och snön borta. Vissa minskar också intensiteten av de hårda UV-strålarna. Ett lutande tak kommer att fungera bäst eftersom det låter regnet och snön glida av med lätthet.

Golv

Ibland kan gräset eller det ocementerade golvet på din bakgård räcka som golv för en utomhus hundgård. Det är dock bättre att lägga ordentligt golv eftersom ocementerade golv tenderar att bli stökigare och göra din valp smutsig också. Om din hund är en grävare, så är gräs ett stort nej-nej. Du kan välja PVC-golv, som är lättare att rengöra och underhålla. Att cementera golvet räcker också för det mesta och är dessutom lätt att rengöra. Beroende på din hund kan du också välja specifika golvtyper som skum om du har en äldre hund som lider av artrit.

Säkerhet

När du lägger din fluffiga hund i deras gård för första gången, är övervakning av deras välbefinnande avgörande. De kan reagera negativt i början på grund av förändringar i miljö och inlåsning. Denna situation kan leda till att dina hundar gör flyktförsök genom att gräva eller tugga på hundgårdväggarna eller låset. Här är två nyckelfaktorer som du måste tänka på för att säkerställa din hunds säkerhet.

Materialet i hundgården måste vara tuggsäkert under alla omständigheter. Det är en uppenbar nödvändighet om din hund har en destruktiv vana att tugga, men de flesta hundar, när de är på kant, tenderar att tugga. Denna vana kan få allvarliga konsekvenser som kvävning. Din hund kan också tugga genom ett lås för att fly, vilket motverkar syftet med en hundgård.

Låssystem

En solid spärr och ett låssystem är avgörande för din valps säkerhet. Djur är mycket klokare än vad vi ger dem kredit för, och en bestämd hund kan fly från nästan vad som helst. Därför måste du installera premiumlåsning för att förhindra detta.

Det är också viktigt att tänka på att inte bara du vill inte att din hund ska fly, men du vill inte heller att han ska bli kidnappad eller skadad av en främling. Ett bra lås kommer att hindra sådana brottslingar från att komma in i din hunds penna.

Bärbarhet

Bärbarhet är en viktig faktor att överväga, särskilt om du rör dig mycket eller reser med din hunds bästa vän. Vikt spelar en avgörande roll för att bestämma bärbarheten i monterade burar. Om du bygger hundgården ökar hjulen dess bärbarhet. Å andra sidan är förmonterade hundgårdar med separata paneler och hårdvara otroligt portabla, och du kan ställa dem var som helst.

Tillgång till mat och vatten

Vissa exklusiva hundgårdar levereras med mat- och vattenskålar fästa på panelerna. Du kan svänga dessa skålar fram och tillbaka inuti och utanför höljet så att du inte behöver kliva in i hundgården för att fylla på dem.

Är det säkert att använda en hundgård?

Som vi har nämnt hjälper hundgårdar att hålla dina hundar säkra. Men det finns ett par säkerhetstips att tänka på:

Väder

Se till att din hund inte blir för kall när du lämnar honom eller henne utomhus. Enligt experterna kommer vissa hundar att klara kallt väder bättre än människor, tjockbelagda raser till exempel. Mindre hundar och korthåriga raser kommer inte att kunna hantera kallare förhållanden lika bra som andra hundar. Så använd ditt sunda förnuft när det börjar bli piggt ute!

Du måste se till att din lurviga vän inte blir för varm heller. De behöver lite skugga, vatten och överväger att skaffa solkräm för hundar för områden med öm hud som öron, svansar och näsor.

Ångest

Liksom människor blir hundar också oroliga. Se till att din hund inte har separationsångest. Om de gör det kommer de att uppvisa beteenden som överdrivet gnäll och skällande, destruktivt tugga, repa och försöka fly. Om du tror att din hund kan ha separationsångest måste du ta den till en veterinär eftersom de kan skada sig själva.

Se till att du kontrollerar din hund regelbundet medan den är i hundspringan. Lämna dem inte där för länge, annars kan de bli ensamma och uttråkade, vilket gör att de blir oroliga.

Finns det några lekar man kan använda sig av för att få ut mer av sin hundgård?

Det är en bra idé att spela spel med din hund i hundspringan. Detta kommer att hjälpa dem att vänja sig vid utrymmet. Hundar behöver också leka och ha mycket mänsklig kontakt. Så de här spelen kan vara roliga…

Hitta godbiten

Beställ din hund att stanna. Göm en goding eller flera godingar på olika ställen runt hundspringan. När du är redo, släpp honom och leta efter godsakerna. Du kan också spela det här spelet genom att gömma hans eller hennes favoritleksak.

Bubblor

Hundar älskar att jaga bubblor lika mycket som barn gör! Men du måste se till att du får giftfria, husdjurssäkra bubblor att leka med.

Städa

Strö leksaker runt hundspringan och placera en korg i mitten. Träna din hund att plocka upp leksaker, ta med dem och släpp dem i korgen för att få en godbit.

Vilken hand?

Lägg en godbit i ena handen, stäng nävarna och håll ut dem framför din hund. När de rör vid rätt hand får de en godbit. Det kan ta några försök för dem att få det rätt, men det är väldigt roligt!

Följ ledaren

Om du redan har satt upp några ramper och/eller plattformar i din hundgård, kommer det att vara lätt att få din hund att följa dig genom banan eller så kan du styra dem med handsignaler. Alternativt ger kuddar och upprullade filtar fantastiska mjuka hinder.

Det finns många bra anledningar att köpa en hundrunda. Nu när du har lärt dig allt som finns att veta om hundgårdar kan du förhoppningsvis se de många fördelarna och veta hur du får ut det mesta av dem. Redo att sätta ihop din skräddarsydda hundgård? Ta en titt på Hundgårdstores utbud av hundkörningspaneler för att komma igång. En hundgård är den perfekta lösningen för hundar som kan vara milda eller busiga. De är ekonomiska, säkra och de håller ditt husdjur glad och frisk när de inte är under ditt vakande öga. Den här kompletta guiden tar dig igenom allt du behöver veta om att köpa en hundrunda.

Vad tillför en hundgård?

En hundlöpning är ett inhägnat utrymme i din trädgård eller på din tomt där din(a) hund(ar) kan leka och få lite motion. I allmänhet är de större än en hundgård – det är som att din hund har sin egen lilla trädgård. Hundlöpningar håller din hund säker och instängd, och erbjuder en utmärkt tillfällig lösning om du behöver hunden ur vägen en stund.

Vilka är de faktorer som måste betänkas när du väljer en utomhushundgård?

Följande avsnitt ger fullständiga detaljer om de faktorer som hjälper till att nollställa den lämpliga och bekväma hundgården utomhus. Dessa föremål är praktiska verktyg som måste begrundas:

Storlek

En av de avgörande faktorerna för val av hundgård. Vikten av hundrasen hjälper till att bestämma rätt hundgårdstorlek. Tabellguiden ovan kommer att ge fler insikter om hundgårdstorleken.

Hundgårdstyp

Baserat på typen av användning kan man antingen välja en hundbur, boxad eller hundgårdkörning som diskuterats ovan.

Byggmaterial

Utomhushundgårdar är mestadels uppbyggda av antingen kedjelänk, ståltråd eller sträckmetall. Dessa material varierar i hållbarhetsnivåer. Stål och metall är de starkaste och ses också förhindra tillväxt av mikrober och bakterier. Materialvalet avgör hundgårdens utseende. Man måste välja rätt material baserat på individuella husdjurskrav och investeringsbudget.

Robust

Hundar som tycker om utmaningen att rymma kan bita hårt och böja galler. I sådana fall måste en robust byggkoja som håller länge övervägas.

Takmaterial täckning

Ett överdrag i presenningstil eller motsvarande skyddar både hunden och pennans ram från extrema element som värme, vind, snö och regn.

Åtkomstpunkter

Antalet in- och utgångspunkter spelar också en avgörande roll. Vissa modeller kommer med dubbla säkerhetsdörrar som hindrar hunden från att rusa ut när ägaren går in i hundgården. Å andra sidan har en del midjehöga dörrar som gör att ägaren kan placera mat och vatten i hägnet utan att störa husdjuret.

Takskydd

Utomhushundgårdar kommer med antingen öppna eller slutna toppdelar. Experter rekommenderar täckta toppar för små hundraser eftersom risken för farliga rovdjur är hög utomhus.

Golv

En bekväm skumliknande dyna rekommenderas för hundar som övernattar i hundgården. Andra alternativ inkluderar PVC, plast eller gräs. Välj ett golv som är lättare att rengöra med en högtryckstvätt, desinfektionsmedel och en luktborttagare.

Låssystem

Välj hundgårdar med okrossbara och säkra låssystem. Vissa hundar lär sig att bryta upp med försök och felmetoder.

Bärbarhet

Noll på hundgårdar med låsbara hjul. Detta kommer att underlätta den problemfria rörelsen av hundgården när det behövs och låssystemet låser hjulen på avsedd plats.

Mat- och vattentillbehör

Man kan också leta efter hundgårdar med färdigmonterade skålar för mat och vatten. Dessa rätter ses vara kopplade till paneler vars rörelse är flexibel, det vill säga de kan flyttas runt och till utsidan av höljet. Detta gör att man kan fylla vatten och mat utan att komma in i hundgården.

Hur rengör man en utomhus hundgård?

Även om de flesta av hundarna inte råkar ut för en olycka eller använder sin hundgård som ett badrumsområde. Man måste rengöra och hundgården var 10:e till 15:e dag för att ta bort hår och smuts.

Följande steg måste följas under rengörings- och desinfektionsprocessen.

Tvätta tillbehör

Ta bort hunden från hundgården och placera den inomhus eller på en annan säker plats. Ta bort tillbehören som mat och skålar, leksaker och sängkläder. Rengör vatten och maträtter med tvål och lufttorka. Tvätta sängkläderna och leksakerna som rekommenderas av tillverkaren.

Kassera fasta ämnen och vått avfall

Ta bort allt fast avfall inklusive hår och avföring med hjälp av en spade eller skopa. Spraytvätt hundgården.

Desinfektera hundgården

Späd ut desinfektionslösningen enligt rekommendationen och spraya lösningen över hela hundgårdytan och låt stå enligt anvisningarna på produktetiketten.

Skrubba rent

Skrubba bort hundgårdens väggar för att ta bort svåra fläckar och smuts med hjälp av en skurborste eller en stor kvast med styva borst.

Skölj och torka

Skölj hundgården noggrant med vatten. Experter rekommenderar att du använder varmt vatten om det finns. Låt hundgården lufttorka och byt ut de rengjorda skålarna, sängkläderna och leksakerna.

Vilka är fördelarna med en hundbur utomhus?

 • Hundarna får en möjlighet att njuta av naturen utan att gå vilse.
 • Husdjursföräldrar kan använda dessa begränsade utrymmen för att träna husdjur.
 • Håller husdjuret säkert och säkert utan konstant övervakning.
 • Skyddar valparna och sjuka hundar från rovdjur utomhus.
 • Ge hunden några extra träningspass.

Vilka är de säkerhetsåtgärder som man måste följa när man använder en utomhushundgård?

Följande säkerhetsåtgärder måste följas:

 • Avstå från att lämna husdjuren i utomhushundgårdar under längre perioder i svåra väderförhållanden.
 • Placera mycket dricksvatten inne i hundgårdarna, särskilt under de brännande somrarna.
 • Testa säkerheten i hundgårdarna för enskilda hundar.
 • Investera i hundgårdar med topplock eller placera buren i skuggiga områden utomhus.

Notera: Det exakta temperaturintervallet en hund kan tolerera är baserat på dess storlek, hälsa, ras och pälslängd. En veterinär hjälper till att känna till temperaturtoleranserna för alla hundraser.

Hur stor bör en hundgård vara för en hund?

Du vill försäkra dig om att ditt husdjur är bekvämt och glad när du tillbringar tid i en hundgård, och det betyder att det måste vara tillräckligt rymligt för att de fritt ska kunna gå runt och leka i den. Detta betyder förstås olika saker för olika hundar, så en bra tumregel att hålla sig till är att hundgården ska vara minst 1,5 gånger din hunds längd, utan att ta med svansen. Det skadar aldrig att bli större om utrymmet tillåter det, eftersom en rymlig hundgård alltid är ett bättre val för ditt husdjur.

Är utomhushundgårdar bra för hundar?

Allt beror på vad du använder den till: om du funderar på att skaffa en utomhushundgård för din hund att bo i, bör du vara medveten om att exponering för väderleksfaktorer och att bli utestängd från familjelivethar stor inverkan på din hunds hälsa, lycka, välbefinnande och socialiseringar. Hundar ska inte leva uteslutande ute, men det betyder inte att de flesta hundar inte uppskattar att vara utomhus i lite frisk luft. Det är här utomhushundgårdar kommer väl till pass – de kan ge en säker plats för ditt husdjur att leka eller njuta av solen om din trädgård inte är inhägnad, de kan hjälpa till med träning, och om de har tak, ge ett skydd om ditt husdjur blir fångad i dåligt väder när du leker ute.

Vad är skillnaden mellan en hundlåda och en hundgård?

De två termerna används ofta omväxlande, men det är faktiskt skillnad på en hundlåda och en hundgård. Hundlådor är portabla höljen, som ofta används inomhus eller på resa, eftersom de kan vikas, förvaras enkelt och monteras på några minuter för att användas vid behov. Å andra sidan är en hundgård mer av en permanent struktur, gjord av robusta, väderbeständiga material eftersom den är avsedd för utomhusbruk.

Vad ska jag lägga i min hundgård utomhus?

Du bör inreda en utomhus hundgård med allt ditt husdjur behöver för att vara bekväm och glad när du spenderar tid i den. Detta innebär skålar för färskvatten och mat, leksaker och säng som de kan ta en tupplur i. Ibland, om hundgården inte har tak, väljer djurägare att lägga till ett utomhushundhus inne i hundgården för att ge skydd i händelse av regn, snö eller hårda UV-strålar.

Är det viktigt att ha en hundgård?

Hundgård utomhus ser till att din hund är säker utomhus även utan tillsyn, vilket gör att de kan leka och spendera tid i frisk luft när du annars är upptagen. För att ta reda på vilken hundgård som är det bästa valet för ditt husdjur, läs vidare!

Även om din hund är en typisk soffpotatis som inte älskar något mer än att mysa med dig i soffan, betyder det inte att de inte uppskattar sin tid ute i friska luften. Naturligtvis kanske ditt schema inte alltid stämmer överens med din hunds – de kanske vill vara ute på promenader eller snusa runt på bakgården vid tillfällen när du är upptagen med arbete eller på annat sätt inte kan ge dem den utetid de längtar efter, men det gör det. Det betyder inte att de måste vara uttråkade i vardagsrummet. Att ha en säkert instängd plats att spendera tid på när de är utanför huset kan vara lösningen på denna gåta, eftersom du kan släppa ut dem för att njuta av det fina vädret och den friska luften utan att behöva övervaka dem hela tiden. Varje husdjursförälder har en specifik situation och behov, naturligtvis. Du kanske har en bakgård med ett osäkert staket, eller en stor veranda som är lätt att hoppa över, eller en gemensam trädgård. På samma sätt kanske du vill att ditt husdjur ska vara säkert instängt när du är borta från hemmet, till exempel när du campar. I alla dessa fall är hundgårdar utomhus en perfekt lösning.

Vad gör hundgårdar?

Designade för att hålla hundar instängda och säkra på ett ställe, dessa väderbeständiga konstruktioner är idealiska för utomhusbruk och skapade för att göra utomhustiden säker och bekväm för husdjur. Till skillnad från lådor, som huvudsakligen används inomhus, är hundgårdar gjorda för att stå emot väder och vind och förhindra att din hund hittar ut om den är en flygrisk, så att säga. Som ett resultat kan du lämna din hund utomhus för att njuta av att leka utan att behöva oroa dig för att den hamnar i problem när du inte tittar. Naturligtvis finns det fortfarande några viktiga överväganden för att se till att ditt husdjur verkligen är bekvämt och säkert i sin inhägnad utomhus. Hundar kan inte leva utomhus på heltid, så förvänta dig inte att en hundgård ska ersätta din hunds hem. En hunds tid i en utomhushundgård ska vara begränsad och trevlig och inte kännas som ett fängelse – det borde vara självklart. Så, förutom att välja en lämplig inhägnad för ditt husdjurs behov, bör du också vara noga med att överväga andra faktorer som tid tillbringad i den och boende som din hund bör ha när den är i hundgården.

Vad är då skillnaden mellan en bra och en dålig hundgård?

För att hjälpa dig att hitta den perfekta utomhusinhägnaden för din lekfulla hunds tid ute, har vi sammanställt en lista över de bästa hundgårdarna utomhus och en kort guide om hur du väljer den bästa typen av hundgård för din hunds unika behov. Läs vidare för att ta reda på hur du ser till att ditt dyrbara husdjur är säkert och lyckligt när du tillbringar tid utomhus utan din uppsikt! När ska du använda en utomhus hundgård?

Oftare än inte tänker folk på att olyckliga hundar tillbringar sina liv instängda i en liten bur när någon nämner utomhushundgårdar. Och det är inte förvånande, med tanke på att många hundar för några decennier sedan inte hade lyxen att vara husdjur enbart inomhus, utan tillbringade i stället hela sitt liv i bakgårdar, hundgårdar eller hundhus utomhus. Nuförtiden är husdjur som bara lever utomhus ett sällsynt exempel. Djurägare inser nu vad deras hundar behöver för att ha en god livskvalitet, och det inkluderar en säker tillflyktsort i hemmet med dig och kvalitetstid utomhus för att tillfredsställa deras medfödda instinkter och grundläggande behov. Det är därför moderna hundgårdar för utomhusbruk slutar vara en symbol för försummelse av en hunds behov och blev något av motsatsen – en plats som ser till att alla ditt husdjurs behov tillgodoses.

Hjälper hundgårdar verkligen din hund?

Utomhus hundgårdar kan hjälpa dig att skapa en fristad för ditt husdjur på din bakgård och låta dem spendera tid på egen hand utomhus utan att du behöver oroa dig. Det betyder att du bör använda en utomhus hundgård när du vill se till att ditt husdjur är säkert och instängt när du är ute, och inte som en heltidsplats att bo på. Utomhus hundgårdar kan vara bärbara och designade för att stanna på ett ställe, så det finns också mångsidighet: du kan ta dem med dig när du åker på camping eller för säkerhets skull på utomhusevenemang, flytta runt din fastighet eller helt enkelt installera på en plats för bekvämlighet. Så länge du följer korrekt utomhus hundgårdpraxis har du inga problem att skapa utomhusutrymmen som ditt husdjur kommer att älska att spendera tid i.

Vilken storlek är idealisk?

Detta beror på din situation och dina behov. Anläggningar som letar efter multi-run hundgårdar bara för att hysa hundar vid läggdags eller för raster kommer inte att behöva mycket utrymme i hundgården. Om du inte har ett staket och behöver ett säkert uteområde för din hund att springa eller slappa i så kommer en större hundgård att passa dig bäst!

Vilka säkerhetsfrågor bör en husdjursägare vara medveten om?

Inspektera hundgården för böjd tråd, taggiga kanter och trasiga stängsel. Om din hund gillar att gräva, kanske du vill investera i antigrävningssystem för att gå längst ner i hundgården. Se till att din hund ALLTID har färskt rent vatten hela tiden när den är i sin hundgård. Ibland kan högenergihundar lätt dumpa vattenskålar så var medveten om det och köp en vattenskål utan spill eller monterad vattenskål.

Vilket är bäst – köpt hundgård eller gör-det-själv?

En korrekt byggd prefabricerad hundgård är bra om du inte är medveten om det tekniska kunnandet för att bygga en säker och säker utomhus hundgård. Dessutom sparar en köpt hundgård din tid och energi.

Vilken typ av golv är bäst?

Golv är viktigt för din hunds allmänna hälsa och säkerhet. De mest populära materialen för hundgårdgolv är betong, gräs, grus, uteplatsblock, sten och grus. Trägolv är idealiskt för de som har för vana att skrapa golvet. Även gummiplåtsgolv och plastgolv används.

Vad händer om jag har mer än en hund?

Dina hundars personlighet har ett inflytande på att inhysa dem i separata hundgårdar eller i en stor utomhushundgård. Om du äger fredsälskande kull, håll dem tillsammans för att utesluta “isolering” från deras ordbok. Om du har hundar som är i krig med unga och lugna valpar, placera dem i separata hundgårdar.

Hur ofta ska jag rengöra hundgården och hundens tillhörigheter?

Skålar och mattillbehör bör rengöras dagligen med varmt vatten och mild diskmedel för att bli av med bakterier, medan sängar och lakan bör rengöras minst en gång i veckan. Kontrollera om det finns mögel i leksakerna. Frekvent sanering och rengöring säkerställer att din hund förblir frisk och infektionsfri.

Är det enkelt att hitta rätt hundgård?

Hundgård – det mysiga hemmet för din hundkompis – kan vara bärbart eller permanent, litet eller stort, lätt eller robust, och rektangulärt eller åttakantigt. Med ett brett utbud av alternativ är det svårt att veta vilket som är bäst för din hund; i en vidare mening beror det på olika faktorer. Som husdjursägare måste du göra en efterforskning innan ett köp – och det är därför du bör gå igenom Köpguiden som beskrivs nedan.

Först och främst, låt oss kontrollera de viktiga funktionerna att tänka på när du väljer hundgård.

Vare sig det är permanent eller tillfälligt, syftet med en utomhus hundgård är att säkert hysa din hund när du är borta. Detta kan vara en till två timmar eller för en arbetsdag. Dessutom borde den stå emot grymheterna hos din hundkompis. Här är några viktiga saker att tänka på när du köper en hundgård.

Vad kan man lägga i en hundgård?

Så du har installerat den hundgård som passar din hund bäst. Nu kommer frågan till hur man gör hundgården till ett bekvämt hem? En tom tråkig och skrymmande hundgård är det sista ditt husdjur vill ha. Därför är det avgörande att veta vad du bör och inte bör lägga i hundgården för att skapa en varm och lockande plats för ditt husdjur.

Sängkläder

Att lägga sängkläder i din hundgård beror på om hundgården är för inomhus- eller utomhusbruk. Vissa räddnings- och ombordstigningsanläggningar har inomhushundgårdar som leder ut en husdjursdörr till utomhushundgårdar. Naturligtvis skulle du vilja ha sängkläder och kanske filtar för inomhusdelen av hundgården, men de sakerna kanske inte är bra i det yttreors. Tänk på att vissa hundar har en tendens att tugga vad som helst om de lämnas ensamma under vissa perioder. Detta kan vara mycket farligt om det lämnas ensamt med sängkläder och filtar. Hundar kan äta bitar av sängkläder som kan orsaka blockeringar och i slutändan kan leda till en mycket dyr resa till veterinären eller till och med dödsfall om de inte behandlas direkt.

Leksaker

Oavsett din hunds ålder bör du alltid lämna hållbara hårda tugga på leksaker inne i hundgården. Leksaker håller hundarna sysselsatta, hjälper till att övervinna tristess och bildar en vana att tugga på rätt saker – deras leksaker. Kom ihåg att du aldrig ska lämna din hund med mjuka leksaker eller gosedjur som de kan riva eller få i sig.

Mat och vatten

När det gäller mat, håll dig till fasta matningstider och undvik vanan att “gratis mat” beroende på din hunds vanor. Även om vi rekommenderar att du inte lämnar mat i hundgården utan tillsyn, kan du mata huvudmåltiderna inne i hundgården för att skapa en positiv kontakt med hans tillflyktsort. Färskvatten ska ALLTID ges till din hund när den är i en utomhushundgård. Att köpa en vattenskål utan spill kan vara en bra idé om du har en högenergihund.

Slutsats

Oavsett om du gör eller köper, är hundgårdar ett mycket användbart husdjursrum. De hjälper dina hundar att få den motion de behöver samtidigt som de skyddar dem från att vandra eller förstöra dina växter. Skaffa detta till din hund så kan du vara säker på jobbet med vetskapen om att du inte kommer tillbaka till ett förstört hem för femtioelfte gången.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top