Den bästa hundburen 2024 – Test av olika hundburar

Bästa hundburen 2024

En hundbur kan vara det största köpet du gör till din hund. Därför är det viktigt att du vet exakt vilken bur som passar till just din hund. En hundbur ger din en glad, säker och frisk hund. Vilket är det alla hundägare strävar efter.

Det är dock förvånansvärt nog ganska svårt att veta vilken hundbur som faktiskt är bäst. Eftersom det finns så många olika modeller i olika prisklasser blir det ofta krångligt att välja rätt, och för att göra det hela ännu svårare så undanhåller onlineaffärer ofta de negativa aspekterna med deras produkter. För att öka sin försäljning lyfter butikerna endast fram de positiva och innovativa aspekterna, medan de verkliga problemen skuggas över. Detta innebär förstås att du endast får en halvklar bild av hur bra den hundbur du kollar på faktiskt är.

När du då väl får hem din hundbur är den kanske inte alls som du tänkt dig, och alla vet hur tråkigt det är att bli missnöjd med en produkt som man spenderat pengar på och ser fram emot att använda. Om man inte är så insatt blir det därför ganska svårt att köpa den bästa hundburen. Det är just av den anledningen som jag här på Alltfördjur.se har gjort en köpguide för den bästa hundburen. Jag har nämligen utfört djupgående forskning för att hitta den bästa hundburen på den svenska marknaden, och eftersom jag själv redan har mycket personlig erfarenhet när det kommer till hundburar så har jag lyckats sammanställa en tabell med de bästa hundburen inom varje kategori.

För att säkerställa att produkterna jag tagit fram till tabellen är av hög kvalitet har jag dessutom läst otaliga mängder kundrecensioner från ett tjugotal olika sajter som säljer hundburar, svenska som engelska. Med hjälp av all denna information så har jag satt ihop denna köpguide och tabell. Om du snabbt vill ha den bästa hundburen kan du välja i tabellen ovan, men om du vill ha en hundbur som är mer baserad efter dina egna behov och önskemål kan du läsa vidare nedan!

Köpguide för bäst i test hundbur 2024

Som sagt så kan det faktiskt vara ganska svårt att veta vilken hundbur som är den bästa. Det finns så otroligt många olika modeller av hundburar som dessutom hittas inom ett flertal olika prisklasser. Det är därför jag har skapat min köpguide som gör hela processen mycket enklare. När du ska köpa den bästa hundburen så finns det några viktiga aspekter som du bör fundera över. Det är förstås även viktigt att du väljer utifrån dina egna personliga behov. Här är vad du ska tänka på när du ska köpa den bästa hundburen 2024:

 • Storlek
 • Lås
 • Dörrar
 • Avdelare
 • Tillbehör
 • Placering

Storlek

När det kommer till design av lådor kommer nästan alla i standardformen rektangel.

Det vanligaste misstaget ägare gör när de väljer en låda är att få fel storlek.

Vi människor gillar våra livsrum på den större storleken. Vi vill ha vårt lediga utrymme – vi betalar till och med extra för mer benutrymme i bussen!

Men hundar är inte som oss. De föredrar faktiskt trångare, mysigare utrymmen. Detta gäller särskilt när en låda används för potträning – om buren är för stor kommer din hund att behandla sitt sovutrymme som ett separat område och kommer att lyckas potta på det extra hörnutrymme han inte behöver.

Så vilken storlek bör du ha till din hund?

Allmän visdom säger att du ska skaffa en låda som är tillräckligt lång för att han ska kunna ligga ner, tillräckligt bred för att låta honom vända sig om och tillräckligt hög för att din hund ska kunna stå upp bekvämt (plus 10 extra cm ovanför huvudet).

Tänk också på att vissa hundar faktiskt har en högre höjd när de sitter kontra stående, så se till att mäta för båda.

Försök att mäta din hund medan den är i sin föredragna sovstil och skaffa en låda som är tillräckligt lång för att matcha hans snoozesystem.

Du kanske tittar på en låda och känner att den är för liten för din hund, det är bäst att vara säker, mysig och bekväm är vad din hund vill ha!

Tänk på vad din hund vill ha, inte vad du skulle vilja om du (en människa) hade fyra ben.

Planering för nu vs framtiden

Tänk på vad din lådaplan är för din hunds livstid.

Är du OK att använda en låda till din hund när den är en valp och uppgradera till en ny, större låda när den växer? Eller skulle du hellre köpa en låda som kommer med avdelare, så att du kan ge din hund mer utrymme när den blir större?

Du kommer att ha ett bredare urval om du inte har något emot möjligheten att behöva en uppgradering längre fram. Lådavdelare är inte ovanliga, men du kommer definitivt inte att hitta dem med varje back. Om du vill investera och satsa på en enda låda under din hunds livstid, se till att jaga en låda med avdelare.

Läs också >>> Bästa hundmaten

Lås

De flesta hundar kan hållas säkert med en enda låsmekanism. Dock kan Houdini-lutande hundar kräva dubbla lås eller mer komplicerade låsmekanismer för att hålla dem säkert inlåsta.

Dörrar

De flesta lådor har en enda dörr som kan öppnas för att släppa in och ut din hund. Men vissa backar har också dubbeldörrar (en dörr på varje sida av backen) eller en dörr som öppnas från toppen av backen, för att lyfta in och ut en liten hund.

Avdelare

Vissa gallerburar kommer med avdelare som kan sättas in för att göra en låda mindre. Detta är en trevlig fördel för ägare som hustränar en valp. Ägare kan använda en avdelare för att starta sin valp på ett litet utrymme (för att avskräcka dem från att göra smuts) och sedan förlänga buren genom att ta bort barriärerna när valpen har brutits i huset eller när hunden blir större.

Tillbehör

Du kan göra din hunds låda till en extra speciell plats genom att inkludera några föremål och godsaker som kommer att hålla din hund glad och bekväm.

 • Kong eller Chew. Att placera en frusen godbit Kong, en matutmatande pusselleksak eller en tugga är en utmärkt dikteringsmetod. En upptagen, förlovad hund är en glad hund. Ge din valp något att göra annat än att oroa sig.
 • Särskild, högvärdig behandling. När du först tränar din hund i en låda, föreslår vi att du ger den en högvärdig godbit när du först går in i buren (som en korvbit eller frystorkad lever). Detta gör lådtiden rolig och spännande för alla valpar!
 • Kläder från Ägaren. Många hundar uppskattar att ha en bit av sin ägares kläder i buren med sig – speciellt när de fortfarande är lite oroliga för det hela. Din doft får dem att känna sig tröstade (aww).
 • Extra lager. Du kommer förmodligen inte att ha en låda förrän din hund är ordentligt pottränad. Men när du är redo kan lådkuddar ge extra mysig komfort.
 • Låglock. Lådskydd är praktiska tillbehör som kan användas för att mörka en låda eller minska sikten. Detta är särskilt praktiskt för normalt öppna stållådor i situationer där din hund kan uppskatta mer avskildhet (till exempel när din unga, händiga systerdotter kommer på besök).
 • Många ägare väljer att placera en vattendispenser i sin hunds låda (men var noga med att överväga hur detta kan påverka potträning med en valp).

Placering

Placeringen av din låda är en annan faktor att överväga.

Återigen, det är bra att tänka på din hunds temperament. Skygga eller mer reserverade hundar kommer sannolikt att vilja ha sin låda placerad någonstans ur vägen – kanske i ett hörn någonstans.

Energiska hundar som vill tillbringa varje minut vid din sida kommer förmodligen att föredra att deras låda placeras på en högaktivitetsplats, som köket.

Den typ av låda du väljer kan också spela in i positioneringen. Mindre attraktiva lådor är mer benägna att vara utsedda till sidokorridoren eller områden som mindre besöks av familjemedlemmar, medan mer attraktiva lådor till och med kan fungera som hushållsdetaljer.

Möbellådor som fungerar som slutbord eller soffbord är bara meningsfulla i ett vardagsrum eller familjerum, medan gallerburar i princip kan gå var som helst.

Lista över de bästa hundburarna 2024

 • Bäst i test:
 • Populärast:
 • Premiumval:
 • Billigast:

Varför det är viktigt att ha en hundbur till din hund

Hundburar är en av de bästa sakerna att skaffa om du har en katt eller hund. De är så användbara och inte tillräckligt många använder dem. Hundburar ger dig och ditt husdjur en mängd fördelar och det finns massor av saker du inte skulle kunna göra utan en. De ses ofta som ett grymt sätt att begränsa djuret och begränsa dem från frihet. Men de kan faktiskt vara otroligt hjälpsamma av en mängd olika anledningar, speciellt om du har en valp som upplever en ny miljö.

Lådor för husdjur finns i en mängd olika storlekar och former, och om du är ny på scen för husdjursburar kan det vara svårt att fatta ett beslut när det kommer till inköp. Detta är ännu viktigare eftersom hundburar inte är billiga föremål och om du skulle få något fel skulle det bli ett dyrt misstag. Det är därför vi har en rad användbara guider och tips (precis som den här) som hjälper dig att fatta det bästa beslutet när det kommer till att köpa en hundbur.

Men om du inte har besökt vår sida tidigare kan det vara svårt att navigera runt för att hitta alla användbara guider vi har. Så vi bestämde oss för att göra den ultimata guiden, så att du har allt du behöver veta i en bekväm artikel. Den här guiden kommer att gå igenom allt som har med hundburar att göra, hela vägen från deras fördelar till de olika stilar du kan välja.

Så om du är intresserad av att skaffa en husdjurslåda men har absolut ingen aning om vilken eller vilken du ska skaffa, rekommenderar vi starkt att du läser den här guiden. Den har all “behöver-att-veta”-information och hjälper dig att spara pengar från att göra ett allvarligt misstag. Så låt oss börja.

Tänk över varför du behöver en hundbur

Lådor för husdjur är mycket användbara saker att ha och de kan ge dig en rad fördelar som du annars inte skulle ha. Om du har en ny valp i hemmet är en hundbur mer än nödvändigt och hjälper dem att växa och utvecklas. Det finns en rad saker du kan använda en husdjurslåda till och några av dessa är välkända.

Till att börja med kan du inte ta ett husdjur ombord på ett flygplan utan att ha en husdjurslåda. Flygbolagen har en strikt kod som säger att du måste ha en hundbur om du vill flyga. Det finns också en rad andra fördelar med hundburar som kommer att listas nedan. En sak är dock säker – de är verkligen inte grymma.

Hundburar är inte farliga

Det finns en vanlig missuppfattning om hundburar och att de är ett grymt sätt att behandla ditt husdjur. Detta är dock helt fel och det är något som har utlösts av mänsklig verksamhet. Vi måste komma ihåg att husdjur inte är samma sak som oss, eftersom de föredrar att bo i en håla. Det är denna instinkt om varför hundburar är ofarliga. En hund föredrar att sitta i en hundbur istället för en soffa eftersom det ger dem säkerhet och trygghet. Detta är naturligtvis bara sant när hunden har tränats ordentligt med buren.

Fördelar med att ha en hundbur

Det finns massor av fördelar som en husdjurslåda kan ge dig och när du har sett vad de kan göra vill du köpa en omedelbart. De kan köpas för alla olika storlekar av hundar och du bör inte bli avskräckt om din hund är gigantisk. De finns i en mängd olika material och materialet du får kan också påverka deras användbarhet. Det är dock ett ämne för ett senare stycke. För nu, låt oss gå igenom de generiska fördelarna som tillhandahålls när du har en låda.

Gör resan mycket enklare

Den första och mest uppenbara fördelen med att ha ett bra husdjur är möjligheten att resa med ditt husdjur. När du har en hundbur blir det mycket lättare att resa med ditt husdjur, antingen med bil eller flyg, och om du inte har en låda för sällskapsdjur kommer du inte att kunna resa med flyg alls! Vi kommer dock inte att gå in på det specifika för flygbolagsresor och hundburar i det här avsnittet eftersom vi har ett helt annat stycke nedan som förklarar vad du behöver veta. Förstå bara att flygbolaget inte släpper in dig på planet med ditt husdjur om de inte är i en låda.

Hundburar är i allmänhet fantastiska för resande husdjur eftersom de kan få dem att känna sig trygga och säkra under transporten. Om ditt husdjur är en orolig resenär, är att placera dem i sin låda en av de bästa handlingssätten, och slappna av i processen. Dessutom hindrar de hundar och katter från att vandra runt i bilen när du kör, vilket har orsakat många olyckor tidigare. Slutligen, om du gillar att ta med din hund på långa promenader i parken, är det sista du vill att den ska spåra lera över dina säten. En hundbur kan se till att leran hålls tillbaka och tas bort snabbt.

Utmärkt för valpträning

En annan av de viktigaste anledningarna/fördelarna med att skaffa en hundbur är för valpar. Om du precis har köpt en valp eller om din hund precis har fött en kull, kommer du att vilja se till att de är begränsade till en del av huset. Det sista du vill är att valparna ska springa runt och orsaka kaos. Att packa dem är en bra lösning och med en avdelare kan de växa tillsammans med backen.

Ibland är det en bra idé att skaffa en låda som är stor nog för mamman också, så honkan sova inne med valparna. Men vissa människor gillar att ge sina valpar utrymme att leka, så de skaffar dem en lekplats. Dessa är små utrymmen för dem att springa runt och leka utan att vara rädda för att de ska springa iväg. Dessa kan ofta fästas på en låda också.

Valpar är välkända för att bita och äta saker de kanske inte borde, som benstolar och nya skor. Att skaffa en låda hjälper dem genom barnsjukdomen utan att dina favoritmöbler förstörs. Nämnde jag också att valpar kan toaletttränas med en husdjurslåda? Nästa stycke kommer att förklara detta mycket bättre.

Hjälper till att introducera en ny hund i en ny miljö

Detta leder vidare från stycket ovan. Om du precis har köpt en ny hund (valp eller vuxen) kommer den inte att känna till ditt hem. Det kommer att bli som en helt ny värld för dem och de kommer inte ha någon aning om vad som händer. På grund av detta är det inte ovanligt att en ny hund är rädd, orolig och kissar där den inte borde. En hundbur är ett utmärkt sätt att introducera dem i miljön.

Om hunden kissar runt i huset och ännu inte är toalettränad kan en låda vara ett steg i rätt riktning. Faktum är att skaffa en låda för husdjur kan drastiskt påskynda processen när det kommer till toalettträning. Grunderna bakom det är att en husdjurslåda ses som en håla för en hund. Instinktivt kommer hundar inte att kissa där de sover (i sin håla). Därför kommer de att göra allt som står i deras makt för att hålla kvar den tills de släpps ut. Vad du behöver göra är att låta dem stanna där under en avsevärd tid och sedan när du släpper dem, ta dem snabbt till trädgården och vänta på att de ska gå.

När de börjar gå, beröm dem för aktiviteten. Du kommer att behöva göra detta ett stort antal gånger innan de förstår kärnan och kom ihåg att belöna dem för att de går i trädgården och inte i huset. Naturligtvis, innan allt detta, måste du ha dem låda tränad till den punkt där de känner att buren är deras håla/hem.

Lådor är ett måste när du ska introducera ett nytt husdjur i ett hem som redan har katter/hundar. Du måste förstå att ditt hem är ditt husdjurs territorium och saker kan bli håriga om du plötsligt skaffar ett nytt husdjur och placerar dem i ditt hem. Hundburar är ett fantastiskt sätt att introducera det nya husdjuret i hemmet utan att det blir ett stort krångel och bråk. Buren kommer att ge ett sätt för det nya husdjuret att nosa och presentera sig själva, inte utgöra ett hot. Detta är viktigare för katter som kan vara mycket aggressiva mot inkräktare.

Ett måste för uppfödare och jägare

Uppfödare och jägare kräver en hundbur av olika anledningar. Till att börja med, låt oss prata om jägare och varför en hundbur är viktig. Som jägare kommer du att resa för att komma till jaktplatsen och det sista du vill till tre hundar som skäller och blir upphetsade i baksätet.

Det finns ett antal speciallådor som du kan få för att hysa dina jakthundar och de passar bra bak på en lastbil. Dessutom, om du har dina jakthundar att förlora innan du kommer ut, finns det en chans att de kommer att bulta åt andra hållet. En husdjurslåda låter dig ha kontroll över när de släpps för jakt.

Hundburar är ett måste om du är uppfödare. Du kommer att ha många djur och du kommer att behöva ett sätt att skilja dem åt så att de inte slåss och skadar varandra. Att skaffa några hundburar av metall skulle vara det bästa sättet att hantera denna situation och det finns ett antal leverantörer som tillgodoser detta krav. Till exempel finns det en metalllåda som kan staplas med andra, vilket hjälper till med förvaring.

Lätt och ofta hopfällbar

Även om många tror att hundburar är otroligt stora och irriterande, kan de faktiskt fällas ihop och förvaras väldigt enkelt. Detta beror naturligtvis på vilken låda du väljer, eftersom inte alla lådor kan vikas. Men om du har en design av plast eller tråd (mer om det senare) kan du skjuta upp den när du behöver den (resor, etc.) och fälla ner den om din hund är okej att ströva runt i huset.

Även om buren inte går att vika, kommer buren oftast att vara gjord av ett lätt material lätt aluminium. Detta är en favorit för helt metalllådor och detta gör att du kan flytta runt dem utan mycket krångel. Om du behöver ta buren till flygplatsen, kommer många märken att erbjuda en uppsättning hjul som ska fästas på botten, vilket gör att du enkelt kan flytta den.

Med vissa lådor kommer du att kunna plocka upp dem med handtaget. Detta kommer dock bara att vara fallet om du har en liten hund. De typer av lådor som tillgodoser detta kallas faktiskt bärare och de är lite olika, eftersom de normalt används för tillfälligt bruk.

Förser ditt husdjur med sitt eget privata område

Den sista fördelen med en husdjurslåda är att den ger ditt husdjur en egen plats. Även om ett husdjur kan associera huset med sitt hem, producerar det inte den instinktiva denliknande känslan som många husdjur längtar efter, särskilt hundar. Varaeftersom huset är öppet kan husdjuret aldrig riktigt slappna av och om du har barn kan de bli rastlösa. Att få dem en låda är som att ge dem sin egen personliga plats. Det är en plats de kan kalla hem och är 100% säkra på att det är deras. Att skaffa en låda för husdjur kan minska ångest och förhindra att husdjuret blir irriterat.

Som du kan se är det fördelaktigt för både dig och ditt husdjur att skaffa en låda för husdjur.

Förbered dig väl innan du köper din hundbur!

Det är ett av de större köpen du kommer att göra för din fyrbenta, så du vill vara säker på att du väljer en bra! Idag tar vi upp allt du behöver veta innan du köper en hundbur till din pälsbebis. Vi pratar om användning av hundburar, storlek, olika material och mycket mer!

Vilka fördelar och syften finns med hundburar?

När du väljer dina idealiska hundburar är det viktigt att överväga de olika användningsområdena och syftena med en sällskapslåda, och vad din vanligaste användning kan vara.

1. Inneslutning

Inneslutning är den vanligaste och mest uppenbara användningen av en hundbur. Medan vissa hundar får fritt ströva runt i huset medan deras ägare är borta, är andra hundar helt enkelt inte att lita på.

Det är inte bara en fråga om bus och tuggade möbler (även om förstörelse av dekor verkligen inte är kul); obevakade hundar kan skada sig själva om de får i sig främmande föremål eller kommer in i något de inte borde nosa runt. Detta är dubbelt sant för valpar, som är ännu mer benägna att få upp till något bra än vuxna hundar. I dessa fall ger inneslutning din hund trygghet och dig med lite välbehövlig sinnesro.

2. träning

För många ägare är lådor ett centralt steg i husträningsprocessen.

Hundar går instinktivt inte på toaletten i deras “håla”, så att hålla din valp i trånga utrymmen – tillsammans med att släppa ut dem ofta och löddra på beröm med framgångsrik potta-action – är hur de flesta ägare slutar lära sin hund ordentlig husträning Kompetens. Läs mer om inbrottsprocessen här om du är sugen på att veta mer!

3. Komfort och säkerhet

Vi har redan berört hur lådor ger din hund fysisk säkerhet, det vill säga hindrar dem från att skölja upp blekmedel medan du är på jobbet. Men lådor ger viss mental och känslomässig trygghet också.

Medan de flesta av våra domesticerade hundar bara är löst kopplade till sin vargförfader, behåller de vissa instinkter och vanor. Många hundar älskar att ha en egen låda eftersom den påminner om de smala mörka hålor som deras förfäder tog sin tillflykt till.

Hundar känner sig ombonade och mysiga i sina lådor – det är en modern lya att kalla sin egen!

Lådor fungerar också som en välbehövlig flykt när huset blir för hektiskt för din hund. Det är deras tysta hörn de kan ta sin tillflykt till.

Nu är det inget värt det här är inte sant för alla hundar – vissa hundar skulle mycket hellre spendera 24/7 under dina fötter än en stund i sin låda. Ändå, för de flesta hundar är en låda långt ifrån ett stycke grymhet – det är faktiskt en mycket älskad plats för säkerhet och komfort.

4. Transport

Lådor kan också användas för att på ett säkert sätt transportera din hund under en biltur eller flygning.

Lådor är ganska viktiga för bilresor för att förhindra distraherad körning – att ha en hund ständigt försöker klättra i ditt knä kan vara en fruktansvärd fara. Vid en kollision kan en hund utan bur också bli en skrämmande projektil som kan allvarligt skada eller döda dig eller andra passagerare.

Den tråkiga sanningen är att de flesta lådor fungerar som förebyggande av distraktion men gör inte mycket annat. Läs vår artikel om bilbärare om du vill lära dig mer om de bästa bärarna och lådorna för bilresor.

Lådor är också viktiga för att resa med din hund i luften. Oavsett om din hund är tillräckligt liten för att åka i en bärsele under sätet (se vår fullständiga lista över flygbolagsgodkända hundburar) eller behöver lägga i flygplanets last, kan din hund inte resa utan en låda.

Olika typer av hundburar

Lådor finns i några olika material och stilar – vi tar upp de mest populära här!

Tänk på din hunds personlighet – är han ett tuggmonster? Blir hon orolig när du går ut? Din hunds personliga preferenser kommer sannolikt att ha att säga till om vilken typ av låda du väljer.

gallerburar

Galler är förmodligen den mest populära designen för hundburar. Trådburar för hundar ger gott om ventilation, och de låter din hund fortfarande känna sig som en del av handlingen, eftersom det finns små eller inga visuella hinder utanför den udda metallstaven – det ger din hund den perfekta sikten för att titta på sina favoritmänniskor hela dagen.

Gallerburar är populära för potträning eftersom de flesta har avtagbara bottenbrickor som kan arkiveras med bekväma lådor eller mer engångsmaterial om din hund fortfarande råkar ut för många olyckor. Detta gör dem till en populär hundbur för valpar!

De flesta gallerburar är måttligt tuffa – de tål lite övergrepp, men inte för mycket.

Dessa typer av hundburar kan också fällas ihop och förvaras vid behov (även om att göra detta dagligen fortfarande skulle vara en olägenhet). Detta gör dem ganska bärbara, även om större versioner kan bli lite tunga.

Däremot lämpar sig inte trådburar för hundar för flygresor, även om de kan användas i bilen för att förhindra distraktion.

De är vanligtvis inte heller det bästa lådaalternativet för hundar med separationsångest – starka, beslutsamma hundar kan faktiskt kila sig mellan tunn trådspärrar när de är i panik, vilket öppnar dem för potentiell skada.

Gallerburar är inte heller särskilt vackra – om de visas i en vältrafikerad del av ditt hem, kanske du vill välja något mer visuellt tilltalande.

Gallerburar kan också vara lite på den högljudda sidan om du har en olycklig hund som rasslar runt i raseri.

FÖRDELAR

 • Mycket ventilation och öppen sikt
 • Kan fällas ihop och enkelt förvaras
 • Perfekt för potträning – avtagbar bricka är lätt att rengöra

NACKDELAR

 • Inte särskilt attraktivt
 • Kan inte användas när du flyger

Bäst för: Hundar som gillar att vara med och se vad som händer. Också särskilt fördelaktigt för ägare i varmare klimat på grund av ökad ventilation.

Plastburar

De flesta plastburar är designade för mindre hundar och fungerar som en bärare. Vissa hundbackar av plast kan till och med användas för flygresor i lastrummet – även om det finns vissa krav som måste uppfyllas.

Plastburar kan inte fällas ihop särskilt lätt, även om de kan tas isär med lite ansträngning när de inte används.

Plastburar är inte idealiska för ventilation – vissa har hårdplast på alla sidor förutom dörren, som vanligtvis är maskad tråd. Å andra sidan innebär denna struktur också bättre isolering, så denna design är särskilt väl lämpad för kallare klimat.

Om du väljer att gå med en plastlåda, kanske du vill överväga att välja en med ytterligare hål i sidorna av plasten för extra ventilation – speciellt om du planerar att använda denna låda för flygresor, eftersom detta faktiskt är en av kraven för flygplansgodkända lådor.

Mer solid sidospår betyder också mer avskildhet för din hund. Om din hund är benägen att bli orolig eller stressad kan den dra nytta av den avskildhet och separation som plastburar ger (vi tror att de är särskilt idealiska för hushåll med oroliga barn).

Plastburar tenderar att vara lätta och idealiska för transport (åtminstone för mindre hundar). Plastburar är dock inte lika lätta att rengöra, vilket gör dem till ett mindre idealiskt alternativ för valpar som lär sig att potta ordentligt.

FÖRDELAR

 • Välisolerad för kallare klimat
 • Vissa mönster kan användas för flygresor

NACKDELAR

 • Inte lika lätt att rengöra
 • inte idealiskt för inbrott.

Bäst för: Hundar som föredrar avskildhet, är tungtuggare och/eller som är hembrutna. Också ett utmärkt val för ägare som reser mycket och vill transportera sitt husdjur enkelt.

Träburar

Hundburar i trä är ofta ett val för ägare som letar efter ett visst utseende på sin hunds låda, vanligtvis för att matcha en viss dekor. Träburar har ett snyggt utseende, men de kan vara problematiska för tuggare, som kan göra snabbt träarbete med sina tänder. Den här typen av lådor är inte bärbar – den är designad för att i stort sett sitta och stanna var du än monterar den!

FÖRDELAR

 • Unikt utseende

NACKDELAR

 • Inte bra för tuggare

Bäst för: Ägare som vill matcha en specifik typ av inredning och för lugnare hundar som inte kommer att frestas att tugga på buren.

Hundburar i mjukt tyg

Hundbackar i mjukt tyg är överlägset bäst när det kommer till lätta, bärbara lådor. De är ofta designade som liknar ett barns popup-lektält, med en lätt metallram täckt med tyg och mesh.

Dessa lådor är ofta bra alternativ för att campa, vandra eller besöka familj och vänner.

Nackdelen med dessa extremt flexibla, bärbara tyglådor kommer inte att hålla en bestämd hund inne – en grov tuggare eller klo kan göra snabbt arbete med dessa lådor, vilket gör dem oanvändbara.

Av denna anledning rekommenderar vi dem endast för lugna, vuxna hundar. De kan också vara ganska svåra att rengöra, vilket gör dem till ett dåligt val för valpar som blir hembrutna.

FÖRDELAR

 • portabel och lätt
 • Perfekt för camping

NACKDELAR

 • Inte idealisk för tuggare eller grova hundar
 • Svår att rengöra

Bäst för: För lugna, vältränade hundar på utflykter där lättvikt och bärbarhet är väsentliga faktorer.

Kraftiga burar

Kraftiga hundburar är designade för att vara rymningssäkra – de är gjorda för de grova, destruktiva hundar som lätt kan bryta sig ur en vanlig gallerbur.

Dessa lådor är gjorda av tuffa material som stål eller aluminium. Det betyder att dessa backar är helt tuggsäkra och böjsäkra, men de är väldigt tunga och svåra att flytta eller transportera (även om vissa kommer med hjul).

De flesta av dessa lådor kommer också med ytterligare flyktförebyggande funktioner som dubbla lås.

FÖRDELAR

 • I grund och botten, Alcatraz för din hund. Din hund kommer inte att tugga sig ur den här!

NACKDELAR

 • Tungt och krångligt
 • Dyrare än de flesta lådor

Bäst för: Houdini-hundar som snabbt kan fly undan traditionella standardlådor.

Möbelburar

Möbelburar är lådor designade speciellt för att komplettera din heminredning. Dessa lådor är ofta ganska stiliga och tenderar att få mycket uppmärksamhet och imponerade kommentarer från besökare. När det kommer till unika och coola hundburar passar möbelliknande lådor ofta!

De flesta lådor i denna kategori fungerar som slutbord eller soffbord. Det här ser inte bara otroligt coolt ut, det sparar också påutrymme, vilket tar bort behovet av en extra lådstruktur i ditt hus.

Det finns några nackdelar – de flesta av dessa lådor är gjorda av trä och kan lätt tuggas isär av alla hundar som är benägna att använda sina chompers.

Även om många av dessa möbellådor har dörrar och lås, är det många andra som inte har det, och de fungerar mer som en avslappnad tillhållsplats än någon form av inneslutningsstation.

FÖRDELAR

 • Mycket stilig och subtil
 • Sparar utrymme

NACKDELAR

 • Inte särskilt hållbart – kan förstöras av en tuggare
 • Ej bärbar

Bäst för: Lättgående, vältränade hundar som inte tuggar ett ton.

Hur du hindrar din hund från att ogilla hundburen

Du är exalterad över din nya valp, men det har gått fem timmar och han gråter fortfarande i buren. Du fick ingen sömn inatt och du är på väg att ta slut. Om det är så här hundägande är, är du inte säker på om du är redo för det. Detta är ett alltför vanligt problem för nya valpägare. Hundar som gråter i buren på natten är utmattande att ha att göra med, och många av lösningarna där ute känns värdelösa. Men oroa dig inte – vi pratar om hur du får din hund att slå sig ner och sluta gnälla i buren utan att tappa förståndet.

Varför ska jag hålla i min hund?

Om din hund har gråtit i buren mycket, kanske du börjar undra om lådaträning är värt all denna plåga. Även om det verkligen inte är nödvändigt, kan lådaträning verkligen vara mycket användbar på lång sikt för dig och din hund.

 • Vissa situationer där lådaträning kan vara praktiskt inkluderar:
 • Minska förstörelsen när du inte kan övervaka din hund
 • Hjälp med potträning av en valp
 • Att ge en vuxen hund tid borta från en ny valp när man hämtar hem en andra hund
 • Att låta en resursbevakande hund säkert äta i fred
 • Att hålla en nervös eller tveksam hund borta från gäster eller små barn

Alla hundar bör åtminstone vara bekanta med buren för att minska stressen om de behöver läggas i en låda för resor eller medicinska ändamål. Men lådaträning kommer med vissa utmaningar – nämligen många hundar som gråter eller skäller i buren.

Förväntningar på burens träning: Att gråta är normalt i början

Med unga valpar tar lådaträning i allmänhet flera veckor.

De flesta valpar under cirka 16 eller 20 veckors ålder (4-5 månader) kommer inte att kunna stå ut i buren under mer än en kort tid – vanligtvis inte mer än några timmar. Riktigt unga valpar har helt enkelt inte kontroll över blåsan att vara i buren särskilt länge, och de gråter instinktivt när de lämnas ensamma.

Som fosterhundsförälder förväntar jag mig att hundar ska gråta i buren de första nätterna. Jag packar dessa otränade hundar eftersom de inte kan lita på i huset ännu.

Jag rekommenderar dock inte längre att låta hundar bara “ropa ut det”.

Det är ganska normalt för hundar att gråta när de först sätts i en plast- eller gallerbur – men “cry it out”-metoden för boxträning är ganska föråldrad. Vi kommer att diskutera nedan vad du kan göra för att hjälpa din hund att lugna ner sig, istället för att bara låta den gråta ut.

Det är viktigt för dig att ha realistiska förväntningar när du tränar en hund. Precis som med en ny bebis, räkna med att det blir några långa nätter.

De flesta hundar slår sig så småningom ner i buren, men vad kan vi göra för att hjälpa dem att lära sig att vara tysta i buren? Att gråta i buren kan vara ett mycket verkligt problem, särskilt om du bor i en lägenhet eller sover lätt.

Varför gnäller hundar i burar?

Den goda nyheten är att din hund inte aktivt försöker få dig att tappa sömn eller få dig vräkt!

Som sagt, det finns en mängd olika anledningar till att hundar skäller eller gråter i buren. Lyckligtvis är behandlingen av de flesta av dessa bakomliggande orsaker densamma.

Anledningar till varför din hund kan gråta i buren är: Din hund är ensam. Om din hund är vid din sida när du är hemma och sedan blir inlåst i en låda när du lämnar huset eller går och lägger dig, finns det en god chans att han gråter för att din hund saknar dig. Dessa hundar kommer vanligtvis att bosätta sig så småningom, men kan börja gråta igen när du rör dig.

 • Din hund är uttråkad. Lådor kan vara en ganska tråkig plats. Hundar som ger jämna skäl hela dagen är sannolikt uttråkade och behöver lite stimulans.
 • Din hund är rädd. Vissa hundar är ok att vara borta från dig men är rädda för buren. De kanske inte gillar känslan av att vara instängd.
 • Din hund måste komma ut ur buren. Nästan alla hundar som gråter i buren vill komma ut ur buren. Men ibland måste en hund komma ut ur buren. Om en lådatränad hund som normalt är tyst börjar gnälla, kan han ha ont i magen eller behöva kissa – han försöker säga till dig att han behöver ut. Om din hund normalt är tyst i buren men plötsligt börjar gråta, leta efter en anledning till varför.

Alla orsakerna ovan är helt normala problem med lådaträning som ganska lätt kan vändas med lite träning och hantering. Detta skiljer sig mycket från äkta separationsångest.

Hundar med separationsångest kastas i panik när de lämnas ensamma. Dessa hundar kommer att behöva långsiktig skötsel, träning och till och med medicinering för att hjälpa till med deras tillstånd.

Hundar med svår separationsångest kommer ofta att:

 • Gräva i buren
 • Bita i buren
 • Tugga lådornas stänger
 • Ram in i buren och i övrigt vidta stora åtgärder för att fly buren

Du kanske vill överväga en särskilt hållbar, stark hundlåda för att hantera din hunds separationsångest för att hålla dem säkra – men detta ensamt är inte ett botemedel för en hund som har panik. Hundar med separationsångest behöver träning och hjälp.

Hundar med separationsångest mår i allmänhet inte bättre utanför buren och kommer ofta att ha svårt att jag är kvar oavsett var de är kvar. De kommer inte att äta, dricka eller koppla av och kan till och med skada sig själva när de försöker komma tillbaka till dig.

Prata med en tränare eller veterinär beteendevetare om du tror att din hund har separationsångest – och se till att kolla in vår träningsplan för separationsångest också!

Varför du inte borde straffa en hund som gnäller i buren

Det är frestande att skälla på din hund när den gnäller, skäller eller ylar i buren. Det är bäst att inte straffa hunden av flera skäl:

Din hund kanske redan är orolig. Om din hund gråter för att den är rädda hjälper det inte att skrika på honom. Du är din hunds väktare, och han litar på dig med sitt liv. Att skrika på honom när han är rädd kan skada det förtroendet. Han kanske slutar gråta bara för att han är ännu mer rädd nu – men du har inte riktigt löst problemet.

Straff ger en uttråkad hund uppmärksamhet. Om din hund skäller för att han är uttråkad, kanske du underhåller honom genom att skälla ut honom! Han kanske tillfälligt tystnar för att han är intresserad av bråket som pågår.

Även negativ uppmärksamhet kan vara en belöning för hunden. Många hundar gråter i buren efter uppmärksamhet, precis som barn gör. Om du kommer till buren och skäller ut dem, har du bara gett dem den uppmärksamhet de vill ha. De kommer att sluta skälla i ögonblicket, men detta är ett säkert sätt att garantera att hunden kommer att fortsätta skälla i framtiden.

Även om det är svårt, försök att inte bli frustrerad över en hund som gråter i buren. Det finns några bättre alternativ för att lära din hund att inte gråta i buren.

Hur man lär en hund att inte gråta i buren

Lyckligtvis finns det massor av saker att arbeta med för att förhindra att din hund gråter i buren. Många av dessa korrigeringar är små saker att ändra på som kan göra stor skillnad för din gråtande pälsbebis.

Steg ett: Gör buren till en fantastisk plats att vara på!

Burträning fungerar bäst när du ställer in backen ordentligt. Innan du försöker övertyga din hund att sova i buren måste du se till att det faktiskt är en anständig plats att hänga på.

Lämna godsaker i buren. Du kan distrahera din hund genom att ge honom uppstoppade, frysta Kongs i sin plast- eller gallerbur. Denna enkla fix kommer verkligen att hjälpa! Jag har fyra eller fem fyllda Kongs i frysen hela tiden. På så sätt kan jag bara kasta en Kong i buren med korn när jag springer ut för ärenden! Att frysa dem gör att de håller mycket längre.

Mata middag i buren. Jag gillar att mata hundar middag i buren. Istället för att ställa deras skål på köksgolvet matar jag bara middagen i buren. Du kan antingen mata hundarna deras middag när du lämnar i buren, eller så kan du släppa ut hunden efter middagen. Hur som helst, detta är ett enkelt sätt att börja bygga en bra association mellan din hund och buren!

Lägg leksaker i buren. Min hund är en totalt pipig leksaksnöt, så till en början hade jag hans leksaker i buren. Han belönades för att han gick in i buren genom en snabb lek. Det var fantastiskt att se honom börja faktiskt vilja gå in i buren på egen hand!

Gör buren bekväm. Se till att buren är bekväm med en bekväm lådamatta, en säker tuggleksak och något som luktar som dig!

Se till att buren har rätt storlek. Buren måste passa hunden korrekt. Din hund ska ha utrymme att vända sig om och stå upp bekvämt, men inte mycket mer än så!

Placera buren i ett gemensamt utrymme. Många hundar gråter i buren för att de är ensamma. En enkel lösning för dessa hundar är att placera buren i ditt sovrum på natten, nära sängen. Om buren inte får plats i ditt sovrum kan du sova på golvet eller soffan nära buren och gradvis gå mot ditt slutliga sovarrangemang. Det här liknar vad många föräldrar gör med små bebisar – de börjar inte med att barnet sover i sitt eget rum på övervåningen och tvärs över huset! De bygger upp till den nivån av självständighet.

Vissa tränare rekommenderar att du spelar boxträningsspel för att hjälpa din hund att lära sig att boxen är ett bra ställe att vara på. Jag rekommenderar inte längre detta eftersom det kanske lär din hund att det är spännande att vara i buren, och vi vill att buren ska vara en avkopplande plats istället.

Steg två: Träna din valp innan burens tid

Nästa steg för att lyckas med att träna valpar är – snälla trumrullar – träning. Om din hund fortfarande är full av energi när du lägger honom i buren, kommer den att ha väldigt svårt att slå sig ner. Detta gäller särskilt för tonårshundar (cirka 6 till 18 månader gamla). B

Se till att ge din hund en ålders- och ras-lämplig mängd motion innan du ens försöker lägga honom i buren.

För en ung valp kan detta bara innebära att springa runt på bakgården i några minuter. Men för en tonårslabrador retriever (eller andra arbetande raser) kan du behöva ägna en timme eller mer åt att träna din valp innan det är dags för buren.

Som ett riktmärke får min femåriga border collie i allmänhet en springtur på tre till tio mil eller ett tjugominuters nosework-pass innan jag åker till jobbet. Inte konstigt att jag gick ner i vikt när jag adopterade honom!

De flesta vuxna hundar behöver en promenad på minst 20 till 30 minuterinnan de lämnas kvar i buren.

Kolla in vår lista över spel att spela med din hund och förslag på aktivitetspromenader för att få idéer om hur du kan trötta ut din valp ordentligt.

Steg tre: Lär din hund att gnälla ger dem en paus

Konventionell visdom inom hundträning förändras när det gäller huruvida du ska låta din hund “ropa ut det” eller inte. Faktum är att den här metoden inte fungerar för vissa hundar. Om vi ​​inte kan straffa dem och att ignorera dem inte fungerar, vad kan vi göra?

Vi kan lära våra hundar att gråt i buren ger dem en pottpaus – och inget annat.

Men vänta, kanske du säger – belönar det inte min hund för att jag gråter i buren? På ett sätt, ja.

Och det är inte slutet på världen. I slutändan skulle jag hellre ha en hund som gnäller i buren när han verkligen behöver gå på toaletten än att ha en hund som vet att gråt inte ger honom någonting. Det kallas inlärd hjälplöshet, och det är inte bra!

Så istället för att försöka ignorera din gråtande valp i fem timmar, vill jag att du tar ut din valp när den gråter i buren. Så här går det till:

 1. Bär honom utanför eller koppla honom i koppel.
 2. Stå utomhus på ett ställe i två minuter, toppar. Prata inte med honom, lek inte med honom eller titta på honom. Vänta bara.
 3. Om han pottar, ge honom en goding och gå in och lägg tillbaka honom i buren. Om han inte pottar, lägg tillbaka honom i buren. Inget snack, inget spel. Bara en lugn, snabb pottpaus.

Upprepa.

Din hund kommer snabbt att lära sig att gråt i buren inte ger tillgivenhet, tröst, lektid eller något annat förutom en extremt tråkig pottpaus. Detta kommer att lära din valp hur man ber om en pottpaus när han behöver en, men att inte fortsätta i timmar bara för att han har tråkigt.

Denna metod kräver i allmänhet bara ett par repetitioner för din hund att “få det”. Du behöver inte vänta på att din hund ska vara tyst innan du släpper ut honom – ta bara ut honom om den bråkar.

Denna metod har flera stora fördelar för att lära hundar att inte gråta i buren:

 • Den lär din hund vad den ska göra och hur den ska få vad den behöver.
 • Det lär din hund att du kan ge pottåtkomst, och du kommer inte att ignorera hans behov.
 • Din hund övar inte på att gråta i timmar i buren, vilket effektivt stärker beteendet.
 • Du slipper stressen med att försöka ignorera en gråtande hund, och din hund undviker stressen av att inte veta varför du ignorerar honom.
 • Du slipper risken att gå sönder och släppa ut din hund efter timmars gråt (vilket lär din hund att gråta i timmar).
 • Du gör något för att hjälpa din hund, snarare än att försöka bara ignorera en hund som är upprörd och ropar på hjälp.

Att låta hundar “Cry It Out” fungerar bara inte

Jag brukade rekommendera att låta hundar gråta ut det, men jag kan med säkerhet säga att det inte fungerar för vissa hundar. Vissa hundar gråter det i timmar, varje natt, i veckor. Det är ohållbart för människan och fruktansvärt stressande för hunden.

Denna metod är mycket mer human för dig och din hund

Det kan ta flera repetitioner för att lära din hund att gråt i buren inte ger dem något annat än en supertråkig pottpaus. Men om din hund fortsätter att gråta i samma sekund som du stänger den i buren, fortsätt inte att upprepa något som inte fungerar! Han behöver något du inte tillhandahåller.

För ständiga gråter som inte blir bättre med upprepade pottpauser, gå tillbaka till grunderna. Ger du din valp tillräckligt med motion? Har han en frusen Kong att tugga på? Lämnar du honom för länge?

När du arbetar med hundar som har det riktigt dåligt i buren kan du ha en lång väg framför dig. Gå tillbaka till grunderna i steg ett och två. Om du verkligen har fastnat kan du prova att byta till en annan låda, använda en ex-penna eller anlita en tränare för att felsöka din låda.

Steg fyra: Undvik dessa vanliga träningsmisstag för hundburar

Med så mycket motstridig information där ute är det lätt att bli snubblad när man arbetar med att träna valpar eller vuxna hundar. Ska du spruta vatten på din hund när den gråter? Ska du ignorera honom? Eller ska du ta med honom på en pottrast?

Det är förvirrande – men det är enklare om du fokuserar på att följa instruktionerna i steg tre och undviker dessa vanliga misstag i buren:

Att vara inkonsekvent. Vilken metod du än väljer, håll dig till den. Jag rekommenderar att lära din valp att gråt ger honom en tråkig pottpaus. Som sagt, om cry-it-out-metoden fungerar för dig, var konsekvent med den. Om du blandar gråt-det-ut-metoden med tråkig potta-metoden kommer du att förvirra din hund och sakta ner framsteg.

Undvik att använda bestraffning oavsett – vi har redan täckt varför det inte är den bästa metoden för detta problem.

Lämna din valp längre än han kan hantera. Om din Chihuahua eller Australian Cattle Dog-valp bara kan hålla sin blåsa i fyra timmar, försök inte lämna honom i buren under en hel åtta timmars arbetsdag. Det betyder att du kan behöva få hjälp med boxträning i början för att släppa ut din valp tillräckligt ofta.

Om du inte kan få hjälp med lådaträning, lämna digr valp i en ex-box med pottunderlägg medan du är borta längre än vad hans träning och blåsa tål.

Att lära din valp att gråta får uppmärksamhet. Om du hoppar över den “tråkiga” delen av metoden med tråkig potta kan du skapa ett stort problem. Se till att du håller dig till planen att ta din valp direkt ut, ignorera honom totalt i två minuter och ta honom direkt tillbaka till buren. Allt extra kan lära din valp att gråt i buren ger honom lektid, tillgivenhet eller uppmärksamhet! Det vill vi inte.

Vanliga frågor om hundburar

Varför hatar min hund buren?

Har du problem med att få din hund att njuta av sin nya bostad? Du är inte ensam. Många ägare har problem med att flytta över sina hundar till livet i buren.

Att hjälpa din hund att lära sig att älska sin låda innebär att se till att den första introduktionen är positiv och trevlig.

Se till att börja dina lådsessioner smått och arbeta dig uppåt. Börja med att lämna dörren helt öppen och ge din hund godis för att vara inne. Försök sedan att stänga dörren i bara 15 sekunder – sedan en minut, sedan 15 minuter och slutligen upp till 30 minuter.

Det ska finnas gott om godsaker och beröm när din hund kommer in i buren – du vill att det här ska vara en plats som din hund älskar! Se också till att aldrig belöna din hunds gnällande i buren. Vänta tills din hund är tyst för att släppa ut dem – annars belönar du dåligt beteende!

Det är också viktigt att du aldrig använder buren som en form av straff. Det är inte en time-out-plats. Du vill inte att din hund ska skapa negativa associationer till buren, så lägg aldrig in din hund när du är arg eller arg.

Är en låda nödvändig?

Även om lådaträning är ett bra sätt att hjälpa till med potträning eller destruktionsproblem, lämnar du helst inte din hund i en låda varje dag för resten av hans liv.

Om du och din hund kämpar, tänk på varför du använder hundburen. Kan du använda något annat för samma mål? Om du inte har några resplaner, kommande medicinska procedurer eller situationer där en låda specifikt kommer att krävas, överväg andra alternativ.

Några fantastiska alternativ till boxträning inkluderar:

Träningspennor. Min favoritlösning för hundar som inte gillar buren men som inte kan litas på utanför buren är en träningspenna (alias en ex-penna). De flesta hundar klarar sig bättre med lite mer utrymme, och de kan inte hamna i lika mycket problem.

Portar. Hundgrindar inomhus kan användas för att säkert begränsa din hund till en liten del av huset, som en tvättstuga eller badrum. Välj ett rum med golv som är lätta att rengöra som fortfarande ger din valp mer utrymme att känna sig bekväm. Detta ger alla säkerhets- och förvaringsfördelar med en låda, men utan en skrymmande bur!

Om du behöver hålla ut det genom lådaträning men verkligen kämpar, överväg en hund- eller hunddagis. Dessa alternativ är bäst för hundar som gråter under dagen, men hjälper inte nattskrikare som skäller hela natten.

Att få ut din hund ur buren och hålla sessionerna korta hjälper när du tränar honom att älska buren!

Du kanske bara måste buren din hund några gånger om året, eller så kanske du låda din hund varje dag när du är på jobbet. Oavsett hur ofta du väcker din hund, vill du verkligen inte att den ska vara olycklig hela tiden!

Vilka olika sorters hundburar finns?

I djurburens värld finns det mycket att välja på. Detta kan orsaka mycket frustration när nya köpare kommer in och börjar leta efter en ny husdjurslåda. Oftast vet de inte vilken som är bäst för dem, vilket leder till ett felaktigt köp. Detta kan vara ett stort misstag, särskilt eftersom hundburar är dyra. Du vill vara säker på att du vet allt du kan innan du köper. Det är därför vi har dessa guider.

En av de viktigaste sakerna du måste ta del av är materialet. Materialen i hundburar varierar drastiskt och kommer att ha en effekt på hur du använder dem. Om du letar efter en låda som gör flyget lättare är det en bra idé att välja något plast. Om du letar efter en låda när du jagar är metall det bästa sättet att gå.

Nedan har vi listat de olika materialen som hundburar är gjorda av och hur de kan dra nytta av dem. Vissa material kommer att vara bättre på vissa saker och sämre på andra, så du måste göra rätt prioriteringar innan du köper. Här är de vanligaste backmaterialen och deras olika användningsområden.

Metall

Metall är ett vanligt material att få i en husdjurslåda. När vi pratar om metall talar vi om solid, förstärkt metall som liknar en låda. Dessa används ofta med större, mer aggressiva hundar och kan ses i jaktlastbilar och avelshem. De är otroligt starka och är ofta gjorda av aluminium. Detta ger dem förmågan att ta stryk men gör att de också kan flyttas ganska lätt. Vissa metalllådor är gjorda av stål, inklusive MIM-lådor. Dessa har dock byggts speciellt för att motstå bilkrockar, därför är de så tuffa.

Metall lådor är normalt förstärkta vid dörren och har speciella låsmekanismer. De kan användas för utomhusbruk och är inte de vackraste föremålen. De kan användas för reseändamål som att flyga, men du kanske vill ha en uppsättning hjul för att hjälpa dem att driva dem genom flygplatsen.

Några av de bästa märkena för metallbackar inkluderar MIM (bilkrockslådor), Owens och Zinger (vår personliga favorit). De är kända för att producera högkvalitativa metalllådor som kan användas för flyktkonstnärer och större aggressiva raser.

Gallerburar

Gallerburar är en trevlig kompromiss mellan metalllådor och plastburar. Även om de också är gjorda av aluminium, är de otroligt lätta eftersom de inte är gjorda av solid metall. Det här är den typ av lådor du troligen ser i hemmet eller bak i en bil. De är mycket vanliga och kan användas till alla hundraser och hundtyper. Det som är särskilt användbart med trådbundna lådor är deras förmåga att vikas ihop för förvaring. Om du bara använder lådor för tillfälligt bruk (resor) kanske du vill förvara dem tills du behöver dem. Trådbundna lådor kan vikas och transporteras med lätthet.

Dessa lådor är också utmärkta för XL-hundraser och det finns ett antal premiumleverantörer. Det finns ett utmärkt utbud av trådbundna hundburar som vi uppmanar dig att kolla in. Ett antal av deras lådor har hamnat på topp tio listor.

Plast

Plast är en av mina personliga favoriter när det kommer till material för hundburar. Plast är ett av de mer mångsidiga materialen som kan användas i nästan alla situationer. Oavsett om du har en större hund eller en liten hund, kommer plastburar väl till pass. De är otroligt lätta och kan ofta flyttas runt med hunden inuti. De är normalt byggda speciellt för flygning och det finns ett antal speciallådor som är flygbolagsgodkända. De är också väldigt sega och tål en smäll eller två. Många konstruktioner har förstärkta burar och deras ventilation är oöverträffad.

Det enda verkliga problemet med plastburar är att de ibland kan fånga lukter. Om du har en illaluktande hund eller katt som gillar att leka ute, har plastburar en tendens att fånga lukterna, vilket gör dem svåra att ta bort. Det finns dock några designs som har löst detta problem. När det gäller varumärkena måste Petmate vara ett av de bästa och de erbjuder ett antal populära lådor som används över hela världen. Vi föreslår att du kollar upp dem.

Trä

Hundburar i trä är för den dekorativa ägaren. Dessa är inte lika praktiska som den andra designen eftersom de tenderar att vara tunga och besvärliga. De används normalt för att få ett rum att verka naturligt och de syftar till att ta bort den fula bilden som hundburar har. Många av designerna är integrerade med bord och skrivbord för att hjälpa buren att blandas. Trots att de har den dekorativa karaktären är de fortfarande väldigt praktiska när det kommer till lådor och kommer ofta att ha antiabsorberande träslag. Låt inte detta avskräcka dig från lyxen, eftersom dessa lådor vanligtvis är gjorda avek och lönn.

Trälådor är dyrare på grund av sin lyxkänsla men har inte den praktiska användningen som andra material har. Men med rätt tillägg kan du göra trälådor flygbolagsvänliga – det blir bara svårare. Det finns en rad olika märken som handlar med trälådor, inklusive Amish och Crown. De gör ett antal intressanta design som kommer att smälta in i din hemtrevliga miljö.

Mjuksidig

Lådor med mjuka sidor används normalt inte om du letar efter något permanent. Lådor med mjuka sidor används mer för transport än för allmänt boende eftersom de är lätta att undkomma och är lämpade för mindre raser. Lådor med mjuka sidor används normalt för små turer i bilen eller om du behöver ta ditt husdjur till veterinären. De finns i större storlekar som kan användas för allmänt bruk men se till att materialet är starkt, annars kan din hund bara slita rakt igenom.

Det som är bra med lådor med mjuka sidor är dock att de gör att ditt husdjur kan tas med på planet som handbagage. Detta beror naturligtvis på storleken på hunden, men om du ställer kraven kan du spendera resan med ditt husdjur, vilket får dem att känna sig mer bekväma. Det finns en rad olika märken som säljer lådor med mjuka sidor och vår favorit är Precision och Elite Field. Kolla in dem i vår butik.

Kan man resa med en hundbur?

Så nu du vet om de olika materialen som erbjuds när du köper en hundbur, bör du veta hur de kan och bör användas om du planerar att resa. När allt kommer omkring är en av de främsta anledningarna till att folk köper hundburar för att göra husdjursresor mycket lättare. Vissa av er kommer att vilja ta ditt husdjur med bil och andra med flyg. Det är viktigt att känna till skillnaderna mellan de två och de regler du måste följa. Generellt finns det fler regler för flygresor (självklart) men det är viktigt att ändå vara försiktig när man kör också.

Vad du behöver för att resa med flyg

Om du planerar att resa med flyg måste du läsa de regler som ditt flygbolag tillhandahåller. De är vanligtvis väldigt strikta och du måste se till att du följer exakt som det står. I de flesta fall kommer flygbolagen också att utfärda samma allmänna regler som fastställs av IATA. Det här är allmänna riktlinjer för vad du behöver för att få flygbolagsgodkännande.

Till att börja med behöver du klistermärken för levande djur, mat- och vattenskålar, du behöver ett läcksäkert golv och buren måste tillverkas av ett starkt, strukturerat material (som plast). Handtag måste finnas och det måste finnas lämplig ventilation. Det finns många fler krav än detta och vi rekommenderar att du själv tittar på reglerna, speciellt eftersom olika flygbolag har sina egna specifikationer.

Vad du behöver för att resa med bil

För att vara helt ärlig så finns det inte mycket regler och förordningar när det kommer till husdjur och bilresor. Det finns dock några saker du måste tänka på när det kommer till att hänga in bilen. För det första bör du se till att buren du använder kan spännas fast så att den inte glider och rör sig. Detta kan skrämma husdjuret och få dem att känna sig oroliga.

Vissa hundburar är också starka nog att stå emot en krasch. Detta är också något du måste tänka på. En tunn låda med mjuka sidor kanske inte gör jobbet om du vill krocka med en annan bil. MIM har ett utmärkt utbud av krocksäkra lådor till rimliga priser.

Det är mycket viktigt att du packar ditt husdjur när du kör, eftersom de med glädje kan klättra över sätena och orsaka en krock. Tror när jag säger att detta har hänt tidigare och vissa människor har dödats som ett resultat av att deras husdjur klättrar över instrumentbrädan. Se till att buren kan innehålla dem för att stoppa eventuella distraktioner när du kör.

Är det viktigt att välja hundbur efter hundras?

För ett av de sista avsnitten i denna ultimata guide vill jag prata om de olika storlekarna och rekommendationerna när det gäller att skaffa en låda. Storlek är så viktigt och missas ofta som en faktor när nya köpare gör ett köp. Enligt vår åsikt är det en av de viktigaste eftersom, utan en korrekt dimensionerad låda, kommer ditt husdjur att ha det hemskt.

Nedan finns en grundläggande guide när det kommer till storleken på ditt husdjur. Det finns en mer komplett och användbar guide på vår sida som ger alla storlekar för den lämpliga rasen. Om du har några frågor eller funderingar är det platsen att kolla in. Utan vidare, låt oss gå in i det.

Mycket små hundburar

Om du har en mycket liten ras måste du hitta en speciallåda eftersom många märken inte gör lådor så små. De minsta hundburarna är 45–55 cm och passar hundar som väger cirka 10 kg. För att sätta det i perspektiv är dessa lådor lämpade för raser som Chihuahuas.

Små hundburar

Mindre hundburar har en storlek på cirka 60 cm och är lämpliga för raser som väger upp till 13 kg. För att sätta det i perspektiv, raser som mops kommer att passa för en liten hundbur.

Mediumstora hundburar

Mellanstora hundburar är dimensionerade till 75 cm och är lämpliga för hunden som väger högst 20 kg. Raser som den franska bulldoggen är den typ av hundar som lämpar sig för krattor som denna.

Medelstora hundburar

Dessa hundburar är dimensionerade för 1m och är lämpliga för hundar som väger runt 20 – 30 kg. Den typ av ras som skulle passa dessa lådor skulle vara något som en Beagle.

Stora hundburar

Stora hundburar har en storlek på över 1 meter och är lämpliga för hundar som väger runt 30 – 40 kg. Hundraser som skulle passa in i denna kategori inkluderar raser som en boxer.

XL-hundbur

X-large hundburar är för de största raserna. Dessa lådor har storleken 120 cm och är bäst lämpade för hundar som väger 50–70 kg. Du kanske redan vet vilka hundraser jag pratar om här, men för att sätta saker i perspektiv, så skulle grand danois vara passande till dessa burar.

Vad händer om jag inte väljer rätt storlek?

Om buren är för stor kommer de inte att anpassa sig väl till den hålaliknande miljön och det finns en chans att de kommer att använda buren för urinering, vilket gör toalettträning omöjlig. Om buren är för liten kommer de att bli oroliga och kommer att associera rädsla med sitt nya hem. Att få den här delen rätt är avgörande och kommer att se till att ditt husdjur har en bekväm plats att sova. Det kommer också att göra ditt liv mycket enklare.

Slutsats

Hundburar är en fantastisk sak att skaffa till ditt husdjur, oavsett om det är en hund eller en katt. De ger ett antal imponerande fördelar som kommer att göra ditt liv mycket enklare. Många människor tenderar att tro att hundburar är grymma och begränsar husdjuret, men de förstår inte att husdjur längtar efter trygghet och säkerhet. Med detta i åtanke föredrar husdjur som katter och hundar att ha den där håla-liknande känslan – plats att kalla sina egna. Lådor för husdjur ger också ett sätt att resa och gör resor säkrare för alla i bilen.

För att uttrycka det enkelt, om du inte har en husdjurslåda måste du investera idag. Gå och ta en titt i butiken så kommer det att finnas något du kommer att älska. Vi har ett brett utbud och med den här guiden bör du veta exakt vad du ska leta efter.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Scroll to Top